hren
 

130 GODINA OD ROĐENJA FRA BERNARDINA
Nakon Splita i Kaštela, poklonici života i djela fra Bernardina Sokola, zbornik o ovom svećeniku i glazbeniku pod naslovom „Fra Bernardin Sokol - Zbornik slavlja i radova sa znanstvenog skupa o 130. obljetnici rođenja“, predstavili su ovog četvrtka  u Dubrovniku.

U predstavljanju zbornika sudjelovali su dr.sc Hana Breko Kustura, dr. sc. Josip Dukić, dr. sc Vito Balić, dr. sc. fra Stipe Nosić, dr. sc. fra Bernardin Škunca i Milivoj Bratinčević.

Fra Bernardin Škunca govorio je o životnom i glazbenom putu fra Bernardina Sokola, od Kaštela i Dubrovnika preko Beča i Rima, a svi govornici naglasili su kako je fra Bernardin bio redovnik i franjevac, ali i diplomirani glazbenik te istinski domoljub.
Ove večeri osvrnulo se i na sve što se događalo nakon što je fra Bernardin ubijen, šutnji koja je prekrila taj zločin i skrivanju njegovih glazbenih djela.

O cijelom projektu obilježavanja fra Bernardinova rođenja, vraćanju njegovog djela i rada na mjesto koje im pripada, govorio je Mili Bratinčević iz društva „Bijaći“, koji je još jednom naglasio da će se uskoro posmrtni ostaci fra Bernardina dostojno sahraniti

Zbornik o fra Bernardinu Sokolu objavili su Franjevačka provincija Svetog Jeronima iz Zadra i društvo za očuvanje kulturne baštine Kaštela „Bijaći“. Program predstavljanja vodila je Lejdi Oreb, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila je dramska umjetnica Ksenija Prohaska, klapa Amfora te odgojiteljica Mira Marinović Batić.

Foto: J.Gjenero, D. Ljevar/ Dubrovačka biskupija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul