hren

DVODNEVNA RADIONICA U KAŠTELANSKOM KAZALIŠTU
Radionica posvećena pronalaženju unutarnjeg Klauna kroz razne grupne i individualne vježbe održati će se u kaštelanskom Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, u subotu i nedjelju, 22. I 23. ožujka. Ovu dvodnevnu radionicu održati će diplomirana dramaturginja Anamarija Fabijanić (Ane Paška) a organizira je Kaštelansko kazalište.

Prisutnosti i oslobađanja unutarnjeg djeteta i kreiranju Igre nastale iz trenutka. Propitivat će se i istraživati što predstavlja Klaun u izvedbenoj umjetnosti i koja je njegova esencija u smislu kazališne tehnike i filozofije.
Klaun nikada zapravo nije tužan, bijesan, perverzan…On se igra s tugom, bijesom, perverzijom i zato vrlo često ispada smiješan. On je slobodan činiti ono što se ti možda nikada ne bi usudio/la i u takvom prostoru slobode, on stvara svoju Igru, pritom ostajući nevin i iznad svega human. On je kao Dijete, željan pažnje i svjedoka, radoznao i prisutan, i zato moćan da svako uplitanje ega u kreaciju -pretvori u Smijeh.

Anamarija Fabijanić, poznatija kao Ane Paška dolazi s otoka Paga i rođena je 1985. u Senju. Diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2010. godine. Sudjeluje na brojnim kazališnim radionicama u sklopu Mostarske Alternativne Akademije, koju vode Željko Vukmirica, Boris Čakširan, Ljubica Beljanski-Ristić, Vlado Krušić, Kruna Tarle, Jelena Sitar, Ljubica Ostojić, ChristinaMournau..Nagrađena je nagradom "Za lakoću igre i iskrenost na sceni" 2005. U Italiji sudjeluje na dvotjednoj kazališnoj radionici koju vode Ugo Pagliai, Paola Gassman, Carlo Rao..Tijekom studija dramaturgije surađuje s Nezavisnim Češkim Kazalištem CONTINUO, gdje kao izvođačica sudjeluje na projektima KRATOCHVILENI i JIZVY N KAMENI. Sudjeluje na radionicama po Chekov i Grotovski metodi koju vode Scott Fielding, NhandhanCirco, AngGey Pin.

2009.-2012. u Zadru vodi srednjoškolsku grupu Teatra Verrdi, s kojom izvodi dvije autorske predstave: ETŠILAZAK (2010) i KONAC (2011). Od 2011-2016. radi kao jedna od voditeljica Glumačkog studija Playdrama u Splitu u kojem s polaznicima studija realizira autorske predstave MAJKOVANJE, NASMIJATI ANDERSENA, KLUPA i JA, KLAUN. 2012. Kazalište Playdrama izvodi njen autorski tekst EZOPEJA- Putovanje prema djetetu.

Na ljeto 2012. u Londonu polazi Ljetnu školu na London International SchoolofPerforming Arts (LISPA). 2013. na Radio Splitu vodila svoju autorsku emisiju Radio Cabaret: Oko-OTORINOLARINGOLOŠKA EKSPEDICIJA.

2013. godine s kolegicom Maricom Grgurinović osnovala je Kazalište BESA u kojem realizira svoja dva autorska projekta SLIKOVNICA OD PIDŽAME (2014.) i JaMAJKA DREAM (2016.), predstave u kojima izvodi svoju autorsku glazbu i tekstove, a osim toga objavljuje i knjige istoimenih naziva, Slikovnica od pidžame i JaMajkaDream (ilustrirani rukopis o majčinstvu), knjige poezije pisane u rukopisu i popraćene Aninim ilustracijama.

2016. godine upisuje MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu i stvara nekoliko kratkih glazbenih filmova, TUTASPUTA, CilinDAR i Mliječni put, koji trenutno putuju po festivalima diljem svijeta i prikazani su na festivalima u Nigeriji, Floridi, Londonu, Iranu, Rijeci, Velikom Taboru.
Od veljače 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj autorski glazbeni performance IMPROVIZIJE.

Cijena radionice za oba dana je 300,00kn
Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij