hren

DVA TJEDNA DOGAĐANJA
Obilježavanje Dana grada Kaštela ove će godine započeti 26. veljače predstavom „Roko i Cicibela“, koju organizira Grad Kaštela, a završit će 9. ožujka nogometnim turnirom veterana. Oba događanja odvijat će se u Kaštel Sućurcu.

Tijekom dva tjedna Kaštelani i njihovi gosti, u povodu Dana grada, imat će mogućnost odgledati „Roka i Cicibelu“ u sućuračkom kinu, gdje će zainteresirani  nazočiti i svečanom koncertu klapa te sudjelovati u predstavljanju slikovnice „Biseri prosuti morem“ u dvorcu Vitturi, a u izložbenom prostoru ovog dvorca bit će upriličena i izložba „Tradicijsko obuvanje i obuća u dubrovačkom kraju“.

I ove godine bit će proglašeni najbolji kaštelanski vatrogasci, a izabrat će se i najuspješniji vinari te najbolja vina iz kaštelanskih konoba.
Tradicionalna događanja u sklopu proslave Dana grada neće izostati ni ovaj put pa će se tako u Bijaćima održati manifestacija „Sačuvajmo Bijaće u 21 stoljeću“, planinari će sudjelovati u planinarskoj turi „Koljevkom hrvatske državnosti“, dok će hrvatski branitelji predvoditi memorijalni hod od Kaštel Lukšića do Malačke.
Gradska knjižnica Kaštela dodjelit će nagrade u svom  natječaju „Kaštelanske štorije“, a najmlađi članovi SAU Putalj priredit će još jednu glazbeno scensku priredbu na daskama sućuračkog kina.

Među sportskim događanjima, uz nagrade kategoriziranim sportašima i proglašenje najboljeg sportaša Kaštela za prošlu godinu, u programu je i šahovski turnir gradova prijatelja te nogometni turnir veterana, u organizaciji HNK Jadran.

Centralno događanje proslave je svečana sjednica Gradskog vijeća, koja će se održati 5. ožujka u restoranu Nautic u Kaštel Gomilici, a na njoj će biti dodjeljene nagrade grada zaslužnim udrugama i pojedincima.

Cijeli program pogledajte OVDJE.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij