hren

VLASNICI BRODICA OPREZNO!
Da morske struje i južni vjetar na kaštelansku obalu ponekad donesu različiti otpad iz okolnih gradova, Kaštelani dobro znaju, no ovih dana pojedini građani na nekoliko lokacija u moru uočili su i ostatke stabala, koji predstavljaju svojevrsnu opasnost za brodice i one koji se u njima nalaze.

Uglavnom se radi o dijelovima velikih grana, pravilno odrezranih, a ne polomljenih, zbog čega je sumnja o njihovoj prvobitnoj lokaciji odmah pala na park šumu Marjan, poglavito jer je na Marjanu u tijeku velika sječa stabala.
No, prema tvrdnji nadležnih nije riječ o granama i dijelovima stabala s Marjana kao posljedici akcije, jer kako su ustvrdili, način uklanjanja i zbrinjavanja stabala, ne može dovesti do toga da granje završi u moru.

- Jednostavno je nemoguće da je riječ o granama i stablima kao produktu sječe. Svako stablo se otpila i izvuče na posebno mjesto, gdje se dalje tretira. A to posebno mjesto dalje je od mora  i na svako stablo se posebno pazi. Osim toga, svako uklonjeno stablo ima svoju vrijednost koja traži i odgovorno postupanje – kazao nam je glavni koordinator sječe stabala na Marjanu Nenad Ružić iz JVP Split.

Kako je u zadnje vrijeme bile više vremenskih nepogoda, moguće je da su stabla i granje stigli u Kaštela i s neke druge lokacije, no o čemu god se radilo, opasnost u moru je prisutna.
Upravo iz tog razloga, u Gradu Kaštela najavili su hitni kontakt s određenim nadležnim službama kako bi se ta opasnost što prije uklonila.
A do tada oprez!


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij