GOST U SVOM GRADU
Ni kapljice kiše koja su tijekom subotnjem prijepodneva padale nad Kaštelima, nisu omeli sudionike šetalačke ture „Gost u svom gradu“ da zajedno prođu neke lokacije u Kaštel Lukšiću, vezane uz povijest ovog mjesta i priču o Miljenku i Dobrili.

Turu je, u sklopu Kreativnog proljeća organizirala Turistička zajednica Kaštela u suradnji s Muzejom grada Kaštela, a sve je započelo u Dobrilinom dvorcu Vitturi, gdje je sudionike pozdravila direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.
Uz stručnog vodiča Jelenu Matijacu, nazočni su mogli saznati neke pojedinosti o Kaštel Lukšiću, a kroz povijest Kaštela, kao i postav gradskog Muzeja proveo ih je ravnatelj Ivan Šuta.

Put ih je dalje vodio lukšićkim ulicama do stare župne crkve i crkvice Svetog Ivana, u kojoj, prema priči o Miljenku i Dobrili, počivaju ovi ljubavnici, a potom i do Miljenkovog dvorca Rušinac.

Ova tura trajala je oko 2 i pol sata, a iako su među sudionicima uglavnom bili oni koji više ili manje poznaju povijest Kaštel Lukšića te priču o Miljenku i Dobrili, svi su, kako su nam kazali, ipak saznali cijeli niz novih detalja te dobili nove vrijedne informacije i saznanja.

Foto: MGK i TZGK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno