CIJELI NIZ NOVIH I TRADICIONALNIH DOGAĐANJA
Nakon više od 60 različitih programa tijekom sedam tjedana, u nedjelju, na večeri pod nazivom „Jazz, vino i čokolada“ završeno je ovogodišnje Kreativno proljeće u Kaštelima.

Uz jelo koje je za ovu prigodu pripremljeno u srednjoj školi Braća Radić, vina od crljenka kaštelanskog, čokoladu Nadalina te jazz glazbu, u perivoju poljoprivredne škole u Kaštel Štafiliću okupili su se predstavnici organizatora brojnih događanja u Kreativnom proljeću, vinari i prijatelji, a sve ih je pozdravio jedan od  organizatora manifestacije Srećko Radnić iz JU Rera.
Uz Reru, glavni organizatori bili su Grad Kaštela i kaštelanska Turistička zajednica te klaster kreativnih industrija Zora, koji čine udruga Mastrinka, škola Braća Radić, KUD Ante Zaninović, Eridan, Libor i portal grada Kaštela.

- Ove godine, tijekom sedam  tematskih tjedana imali smo niz već tradicionalnih događanja, poput praznika cvijeća ili Fešte o boba te Kaštela malog i drugih, ali i cijeli niz novijih događanja kao što su Vinski uvodnik, prvenstvo svita u kuhanju sipe i boba, Slow film festival, Lovestock, vinske ture, festival Kaštelanski žmuli i pjati i ostali, a manifestacija je obilovala i paletom različitih predavanja i izložbi.
Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji događanja, sudjelovali u njima i pratili nas – kazao je na zatvaranju Kreativnog proljeća Srećko Radnić.

A nakon formalnog dijela zatvaranja gosti su imali priliku kušati neka od kaštelanskih tradicionalnih jela te dvadesetak različitih vina od crljenka kaštelanskog. I to vina Ivana Kovača Matele, vinarije Bedalov, vinarije Vuina, Vlade Perišina, Ivice Radunića, Jordana Tadina, Antona Kovačeva, Stina vina, Marina Milana, Polvanere, vinarije Krolo, Ivice Kuzmanića, Zlatan otok, Karla Žanića, Vučinić Zenta, vina Arnerić, Kraljevskih vinograda, Putalj, vina Kairos i Kuće sretnog crljenka.

Marinko Biškić goste je zasladio s više vrsta svoje čokolade Nadalina, za glazbeni uvodnik bio je zadužen trio Tragurium.  Uživanje uz jazz priuštio je Jadran Dučić Čićo trio, dok se za smijeh pobrinuo Ivica Žegarac Žuti.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno