hren

U AKCIJI KOMUNALCI I VATROGASCI
Olujno nevrijeme koje je u subotu navečer zahvatilo područje uokolo Splita pa tako i Kaštela, pri čemu su udari vjetra bili  veći od 100 km/h, stvorilo je niz problema i napravilo štetu kako građanima tako i na javnim površinama.

Djelatnici Vlastitog pogona tako su od ranih sati u akciji kako bi uklonili desetak srušenih stabala na području od Kaštel Štafilića do Kaštel Sućurca, uklanjaju granje, čiste naplavine, saniraju štete od začepljenih šahti, vraćaju kontejnere koji su „prošetali“ prometnicama.
Kako nam je kazao Mate Gotovac u Kaštelima je zabilježen i određeni broj srušenih prometnih znakova, reklama, do štete je došlo na željezničkom prijelazu u Kaštel Starom, a cijeli popis štete je poprilično dugačak.

Posla je bilo i za kaštelanske vatrogasce, a među intervencijama koje su imali, vatrogasci DVD  Kaštela izašli su na teren i zbog srušenog stabla u ulici Put Sv. Lucije u Kaštel Štafiliću i stabla kod spomenika u Kaštel Novom, a vjetar je srušio i stup za električnu energiju u Donjim Kaštelima, zbog čega je dio domaćinstava bio i bez struje.
Vatrogasci DVD-a Gomilica gasili su požar na jednom od električnih stupova u Mašogradskoj ulici. Gomilički vatrogasci dežurali su u Ini kod pretovara goriva jer je zbog nevremena došlo do određenih problema, a jutros su se uhvatili u koštac s uklanjanjem iskidanih zastava na službenim objektima i u spomen obilježju na Malačkoj.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij