hren
 

PREPORUKA O OTKAZIVANJU VEĆIH DOGAĐANJA U ZATVORENOM PROSTORU
Prema neslužbenim informacijama dobivenim od nadležnih službi, dvije osobe iz Kaštela danas su primljeni na Kliniku za infektologiju KBC-a Split, pod sumnjom na koronavirus. Radi se o dvije osobe koje su nedavno boravile u Velikoj Britaniji te su bile u direktnom kontaktu s oboljelima od COVID-19.

Po dolasku u Kaštela javili su se nadležnoj epidemiološkoj službi te su, po njihovoj preporuci, boravili u samoizolaciji te bili u svakodnevnom kontaktu s epidemiolozima, koji su pratili njihovo stanje. Prvi simptomi, odnosno povišena temperatura, javila se ovog utorka, o čemu su odmah obavijestili nadležne te su ih isti prevezli u splitski KBC. Po dolasku izvršene su im laboratorijske pretrage te su uzorci poslani na testiranje.

Ako testiranje bude pozitivno, Kaštelani će ostati na liječenju u bolnici, a nadležni će kontaktirati osobe koje su s njima bile u doticaju. U suprotnom, ako testiranje ne pokaže prisutnost koronavirusa, Kaštelani će se vratiti kući u samoizolaciju do kraja perioda karantene.

Ujedno, iz gradskog  Stožera Civilne zaštite uputili su preporuku svim organizatorima javnih događanja i okupljanja na području Kaštela da ista otkažu ili odgode ako se radi o većem broju sudionika u zatvorenom prostoru.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij