hren
 

VLAK TRUBI, A VI STANITE
Iako je putnički promet vlakovima zaustavljen u cijeloj Hrvatskoj, prugama još uvijek, iako rijetko, prolaze teretni vlakovi. Tako je i na pruzi koja prolazi kroz Kaštela pa su vozači automobila i pješaci koji prugu prelaze i dalje pozvani na oprez, posebno na pružnom prijelazu na putu prema Malačkoj u Kaštel Starom.

Taj poprilično frekventan pružni prijelaz ima rampu, odnosno branike, koji se u normalnim uvjetima, spuštaju za vrijeme prolaska vlaka, na što su vozači navikli.
No, ovih dana rampa je stalno podignuta pa vozači često prugu prolaze bez opreza, naviknuti da je dignuta ako je prolaz slobodan, što može dovesti i do nesreće.

- Željezničko-cestovni prijelaz Kaštel Stari, kojim redovno rukuje skretničar privremeno je izvan funkcije i branici su podignuti zbog obustave željezničkog putničkog prometa u Republici Hrvatskoj. HŽ Infrastruktura je poduzela sve propisane mjere kako bi se u izvanrednim situacijama kao što je pandemija koronavirusa i uz sva ograničenja omogućio siguran tijek teretnog željezničkog prijevoza te siguran tijek cestovnog prometa preko željezničko-cestovnog prijelaza Kaštel Stari. Na snazi su mjere propisane aktima o sigurnosti u željezničkom prometu prema kojima se vlak zaustavlja ispred željezničko-cestovnog prijelaza, potrubi te zatim oprezno nastavlja vožnju – kazali su nam u HŽ infrastrukturi.

Zbog trenutne situacije vozači moraju biti na dodatnom oprezu te po dolasku na pružni prijelaz usporiti ili zaustaviti vozilo te provjeriti je li prijelaz slobodan za kretanje. Nekih navika teško se riješiti, no uz malo truda svima će put kroz taj dio Kaštela biti znatno sigurniji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij