Kroničari društvenih događanja u Kaštelima, kritičari svega lošeg i promotori svega dobrog što prati život u ovom gradu, veza između Malih i Velikih, velikih i malih, pomoćnici na vašem putu traženja izlaza iz ponekad slijepih ulica, podrška, potpora, mjesto za konstruktivne prijedloge i rasprave... tek je dio onoga što Portal grada Kaštela godinama predstavlja u gradu podno Kozjaka.

Zato s ponosom, na današnji dan, obilježavamo 16 godina djelovanja, ili kako nam je jednom kazao jedan od naših prijatelja, 16 godina truda, rada, znoja, neprospavanih noći i turbulentnih dana, ali i isto toliko smijeha, radosti, dobrih želja i sreće.

Mnogo smo puta do sada znali se, s razlogom, pohvaliti onim što smo učinili, ali i onim što imamo namjeru učiniti. Naše ideje prihvaćalo je i okružje pa su danas, nakon  godina postojanja, naše rubrike bogatije, raznovrsnije, vrjednije. Naravno, trudimo se i dalje.

Danas, kada nas je stanje u svijetu fokusiralo na život s brojanjem oboljelih, mrtvih i izliječenih, kada nam je „ostani doma“ postala glavna parola i trenutni stil življenja, sigurni smo da se mnogi oslanjaju upravo na nas i to nastojimo opravdati.

No, upravo tu priliku ovog ću puta iskoristiti da se malo okrenemo sebi i na svemu posebno zahvalim onima koji u godinama ranije nisu odustali na neverama i koji su zajedno letjeli na lelujanju povjetarca.

I zato hvala jedinstvenom Josipu, kompliciranom i optimističnom pokretaču svega, našem pametnom i upornom Jošku, ženi, majci, kraljici Valeriji, koja nas, poput svoje djece uredno postavlja na mjesto, neumornoj Ani koja skače čim mi kažemo „hop“, najvećoj duši Portala Marijani, letičastom Luki koji uspješno ide stopama velikih fotografa, Ivančici za koju nekada nedostaju riječi, Darku za kojeg se više ne zna je li sportski novinar, teolog, volonter ili humorist, samozatajnom Frani, našem Robertu s punim vrećama dobre kritike i humora, Ivanu koji ispravlja krive Drine... hvala nježnoj Maji, tihom fotografu Jakovu, Ines, Andrei, Nataši, Tomislavi, Anti... hvala svima onima koji su dali veći ili manji obol radu Portala, kako na samim počecima tako i u godinama iza nas,  Hvala na potpori i uvijek prisutnima Dolores, Ini i Jakovu koji naš život i rad oplemenjuju na poseban način.Hvala kolegama iz brojnih drugih medija na suradnji i prijateljstvu.

Veliko hvala danas upućujemo i gradskoj vlasti te oporbi koji nas podržavaju u radu, kao i članovima brojnih udruga, ustanova, institucija, kaštelanskim tvrtkama i pojedincima bez kojih bi naš i njihov rad bio manje vrijedan i angažiran.

Ovaj rođendan je i prilika da posebno zahvalimo svim našim čitateljima, koji su nas svojim pohvalama, kritikama, laskavim riječima i ponekad teškim uvredama, naveli da guramo naprijed, budemo bolji, uvijek na tragu pravde, istine i čovjekoljublja, ma kako to nekome zvučalo samo kao fraza. Jer mi smo upravo takvi.

Na kraju ove rođendanske čestitke želim zahvaliti i sebi, na trudu kojem mi je cilj učiniti život boljim u ovom jedinstvenom i najlipšem gradu na svitu ma što da Splićani tvrdili.

Dragi Portalovci i dragi čitatelji, sretan vam 16. rođendan jedinog kaštelanskog medija, našeg i vašeg Portala grada Kaštela!

Dijana Putnik


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij