hren

Djelatnici u trgovinama diljem Hrvatske, koji su se obradovali da će napokon i oni imati dva uzastopna slobodna dana ovog vikenda, praznik i nedjelju, ipak će ostati razočarani, jer je nacionalni Stožer Civilne zaštite donio  izmjenu Odluke o radnom vremenu i načinu rada u trgovinama, kojom se ukida zabrana rada trgovina nedjeljom.

Izmjene Odluke Stožer je donio, kako su izvjestili ovog utorka, zbog povoljne epidemiološke situacije

- Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – stoji u priopćenju Stožera civilne zašite.

Pod općim mjerama zaštite podrazumijeva se i dezinfekcija prostora, ako trgovine rade duže od deset sati pa će dio trgovina i dalje imati jednosatnu pauzu u radu s kupcima tijekom radnog vremena.

Odluka o radnom vremenu trgovina, kojom se je zabranjivao rad nedjeljom na snazi je bila od 24. travnja, a mjesec dana kasnije, Odluka je doživjela izmjene te će trgovci i dalje nedjeljom moći otvoriti vrata trgovina.

Osim ove Odluke Stožer je donio i izmjenu Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa pa će se tako na tržnicama moći prodavati i cvijeće te svi drugi proizvodi koji su se prodavali prije donošenja mjera zaštite u ožujku.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij