hren

Dan nakon što je donesena odluka da Hrvatska otvara granice za državljane 10 zemalja za koje je procijenjeno da, poput nas, imaju povoljnu epidemiološku situaciju, sletjeli su prvi zrakoplovi na međunarodnim letovima. 

Nakon domaćega zračnog prometa ponovno je uspostavljen i međunarodni. U splitsku Zračnu luku sletjela su dva zrakoplova iz Frankfurta s 200-tinjak putnika.

- U lipnju će biti 180 letova u međnardnom prometu  i 80 u domaćem, a očekuje se 30.000 putnika, rekao je Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke Split, javlja HRT.

Radi se o deset puta manjem broju u odnosu na prošlogodišnji lipanj, ali optimizma ne nedostaje.

Zračna luka Split imala je izravne linije s 25 zemalja diljem svijeta. Tom rekordu teže i u ovoj najtežoj turističkoj sezoni.

Prilikom ulaska u RH evidentirat će se njihov ulazak uz prikupljanje dodatnih podataka (odredište, broj mobitela i e-mail adresa), radi eventualne potrebe kontaktiranja iz epidemioloških razloga.

Stoga kako bi se smanjile gužve na graničnim prijelazima i skratilo vrijeme čekanja za prelazak državne granice, preporučuje se stranim građanima da unaprijed dostave svoje podatke putem internetske stranice entercroatia.mup.hr.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij