hren
 

DUGOGODIŠNJI ČLAN MLADOSTI
Kaštelansku i hrvatsku vatrogasnu zajednicu, ali i brojne građane Kaštela, ovaj je četvrtak zavio u crno jer je stigla tužna vijest o smrti dugogodišnjeg člana DVD-a Mladost u Kaštel Sućurcu, 53-godišnjeg Borisa Šimovića.

Svoj vatrogasni put Šimović je započeo prije punih 40 godina, tijekom kojih je, kao dobrovoljni vatrogasac, bio aktivni i operativni član te natjecatelj DVD-a Mladost. 

U svom bogatom natjecateljskom djelovanju bio je sudionik dvije vatrogasne olimpijade, još 1985. godine kao 17-godišnjak te kao veteran 2009. godine.

Nositelj je i brojnih nagrada i priznanja vatrogasne zajednice, između ostalog, srebrne i brončane medalje HVZ Splitsko-dalmatinske županije te medalje DVD-a Mladost za uspjehe u sportu.
Osim Borisa, vatrogastvu je posvećena i cijela njegova obitelj, supruga Tonka i stariji sin Ante kao dobrovoljni vatrogasci, a mlađi sin Ivan odnedavno je postao profesionalni vatrogasac.
Borisov život ispunjen humanitarnim djelovanjem prekinula je bolest te je u DVD-u Mladost i ostalim kaštelanskim dobrovoljnim vatrogasnim društvima ostala praznina, koju tek bol može ispuniti.

Uz sve vatrogasne počasti, kako i dolikuje jednom velikom vatrogascu, Boris će biti pokopan na mjesnom groblju Gospe na Hladi u Kaštel Sućurcu, u subotu u 16 sati.

Posljednji pozdrav Borisu, a obitelji Šimović iskrenu sućut izražava i redakcija Portala grada Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij