hren
 

NOVA VODITELJICA STUDENTSKE SKUPINE
Iako je i članovima KUD-a Karol Wojtyla iz Kaštel Kambelovca koronavirus poremetio planove nastupa i gostovanja ovoga ljeta, odlučili su vježbati neke nove uloge sukladno preporučenim mjerama zaštite. U posljednje vrijeme druže se kroz glumačku ljetnu radionicu Kultura života koju vodi magistar glume Paško Vukasović kako bi mladim glumcima amaterima studentske skupine prenio svoje znanje.

Kroz glumačko druženje pripremaju stare i nove dramske tekstove te na taj način glumci amateri uz profesionalnu pomoć glumca Vukasovića krenuli su u avanturu dramskih radionica, a u rad se uključila i nova voditeljica studentske skupine Zinka Ćurak.

- Jednostavno, nije bilo moguće sve riješiti online, svima su trebali susreti uživo. Već neko vrijeme u goste nam dolazi glumac Paško koji svoja znanja prenosi mladim glumcima amaterima koji čine studentsku skupinu Wojtyle, a imamo i novu voditeljicu studentske skupine Zrinku Ćurak. Inače, Paško Vukasović već niz godina s guštom odrađuje radionice u Kambelovcu s Wojtlinom postavom, a poznat nam je s televizije i s mnogih nastupa na Kaštelanskom kulturnom ljetu, gdje je nastupao sa svojim Boom! Teatrom – kazala je predsjednica KUD-a Ana Kurbaša te je dodala da se drže svih mjera preporučenih za zaštitu od širenja Covida-19 i kako je kazala, ne gube vrijeme na čekanje boljih vremena.

KUD Karol Wojtyla i magistar glume Paško Vukasović odavno se poznaju, od njihovih prvih dana, od 2003. godine i Paškove uloge Crnog čovjeka u didovom crnom, kožnom kaputu u predstavi Šegrt Hlapić, kazala je Kurbaša i ispričala da se glumac Vukasović kao i dugogodišnja Wojtylina voditeljica Doris Grgurin, bavio i temama modernih ovisnosti u svojim predstavama za djecu i mlade.

- S tih nastupa za školsku djecu i mlade, nosi lijepe uspomene, naročito zbog kasnijih diskusija s mladim gledateljima. Kaže da Kaštela, gdje je odrastao, voli ipak malo više od Zagreba, gdje živi i radi nakon završene Akademije – kazala je Kurbaša i napomenula da je glumac Paško pohvalio njihovu dugogodišnju suradnju i napore Wojtyle da obogate kaštelansku i hrvatsku amatersku scenu s predstavama za djecu i mlade te da je i ovoljetna radionica Kultura života doprinos tome.

 

Foto:KUD Karol Wojtyla


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij