hren

U TIJEKO SU RADOVI NA EKO PROJEKTU U ULICI KNEZA BRANIMIRA
U Sklopu realizacije Eko Projekta, Agencija Eko Kaštelanski zaljev na području Kaštel Kambelovca i Kaštel Gomilice vodi projekte izgradnje kanalizacijske mreže ukupne vrijednosti oko 9,5 milijuna kuna. Uz projekt u Kaštel Kambelovcu koji bi trebao biti gotov krajem listopada, onaj u Kaštel Gomilici potrajat će jednim dijelom do studenog, a preostali će završiti do ožujka sljedeće godine.

Što se tiče Kaštel Gomilice, ispod Ceste dr. Franje Tuđmana u sklopu ugovora izgraditi će se dio kanalizacijske mreže u kaletama oko Kaštilca, Opatički trg i Ulica fra Fulgencija Bakotića sa ograncima. Radovi bi trebali početi sredinom  rujna.

- Prvo će se napraviti privremena zamjenska vodoopskrba potrošača, a zatim kreću radovi na iskopu građevne jame za crpnu stanicu CS1 na trgu uz Kaštilac. Završetak radova se planira krajem ožujka 2021.  Izgradnjom ove mreže i crpne stanice, te kolektora F-240 kakvoća mora oko Kaštilca će se znatno popraviti – kazala su nam iz Vodovoda i kanalizacije Split.
Osim ovih najavljenih radova u Kaštel Gomilici u tijeku su i radovi u Ulici kneza Branimira gdje je već izgrađen fekalni kolektor. Riječ je o slijepoj ulici koja  ide od Primorske ulice prema crkvi Sveti Jeronim.
- U Kaštel Gomilici izvođač je već izgradio kolektor F-240 u Ulici kneza Branimira gdje se trenutno gradi vodovod i kućni priključci. Već ranije je izgrađen kolektor F-261.1 i sjeverni dio kolektora F-261. Završetak ovih  radova se predviđa do studenoga 2020. godine - poručuju iz Vodovoda.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij