DIREKTNO IZABRAN OD STRANAČKIH KOLEGA
Nakon što je tri mandata sadašnji saborski zastupnik Matko Kuzmanić bio član Glavnog odbora SDP-a, svoj prvi mandat u najvišem tijelu ove stranke uskoro započinje još jedan kaštelanski SDP-ovac, a radi se o gradskom vijećniku i tajniku Gradske organizacije SDP-a Kaštela Filipu Plećašu.

Članove Glavnog odbora do ovih unutarstranačkih izbora u SDP-u birala je Konvencija i to tako da svaka županijska organizacija bude zastupljena proporcionalno rezultatu na izborima za Sabor, dok su ovi izbori provedeni  po sistemu jedan član – jedan glas pa su se tako birali i članovi Glavnog odbora, pri čemu je glasovanje, odnosno biranje provedeno unutar određenih „izbornih jedinica“, što su ovog puta bile županijske organizacije.
Tako je Filip Plećaš prvi kaštelanski SDP-ovac koji će biti član Glavnog odbora izabran direktnim glasovima svojih stranačkih kolega u županiji.
Organizacija SDP-a Splitsko-dalmatinske županije birala je deset svojih predstavnika između 24 kandidata, a Plećaš je u izboru zauzeo deseto mjesto s osvojenih 529 glasova.

Plećaš će tako u narednom mandatu sudjelovati direktno u kreiranju politike stranke jer najvažnije funkcije Glavnog odbora su predlaganje Programa, Statuta, donošenje izbornog programa, odlučivanje o kandidatima za zastupnike u Saboru, za predsjednika Republike i predsjednika Vlade te odluke o koalicijskim sporazumima te druge.

Inače, izborima za vodstvo stranke ovog se vikenda odazvalo nešto više od 63 posto kaštelanskih SDP-ovaca s pravom glasa. Kome su dali većinu glasova u „borbi“ za mjesto predsjednika, za sada nisu željeli otkriti javnosti, no žele li kaštelanski socijaldemokrati za predsjednika stranke Peđu Grbina ili Željka Kolara, izjasnit će se, kao i njihove stranačke kolege diljem Hrvatske, u drugom krugu izbora, u subotu 3. listopada.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij