hren

Hrvatska elektroprivreda je i ove je godine pokrenula akciju Za naše male genijalce s ciljem da što više osnovnih škola u Republici Hrvatskoj opremi računalnom opremom i na taj način pridonese razvoju računalne i informacijske pismenosti. 

Čak 27 osnovnih škola opremit će se u ovoj, šestoj po redu akciji  sa 100 novih računala u vrijednosti od pola milijuna kuna. Nova računala donirat će se školama koje nemaju dovoljan broj računala u odnosu na broj učenika, školama s neadekvatnom i dotrajalom računalnom opremom ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi.

Ove godine u HEP-ovu akciju Za naše male genijalci uključila se i OŠ Ostrog iz Kaštel Lukšića s video uratkom koji je bio nužan za sudjelovanje u navedenoj akciji. Njihov zadatak bio je da na kreativan i originalan način snime video i objasne zašto su im potrebna nova računala.

- Među ovogodišnjim dobitnicima je i naša škola koju je sa svojim video uratkom predstavljao 8.c razred pod vodstvom svoje razrednice Ane Kunosić. Osmaši su osmislili scenarij i snimili video sa temom zašto bi baš naša škola trebala dobiti nova računala – stoji na stranicama škole.

Zahvaljujući HEP-ovoj akciji, učenički rad je nagrađen novim računalima koji će stići u njihovu školu.

Dodajmo, kako je HEP s ovim krugom akcije donirao ukupno 450 novih računala za učenike 130 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donirane informatičke opreme iznosi gotovo milijun i 750 tisuća kuna.

Video učenika koji pojašnjavaju zašto baš oni trebaju dobiti nova računala možete pogledati u nastavku…


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij