Iako je prošlo desetak dana od katastrofalnog potresa na području Siska, Petrinje, Gline, Kostajnice i drugih okolnih mjesta, tijekom kojih su skladišta Crvenog križa opskrbljena hranom, higijenskim potrepštinama i drugim potrebnim materijalima, zbog stanja na terenu Crveni križ Kaštela i dalje prikuplja humanitarnu pomoć za stanovnike navedenog područja.

-  Situacija se neće brzo „normalizirati“, prikupljeno se troši pa potrebe, prvenstveno u hrani i higijeni, i dalje postoje te su naša vrata  otvorena  za sve koji žele donirati, bilo da se radi o pojedincima, udrugama, grupama građana ili institucijama – kazao je ravnatelj GDCK Kaštela Petar Boljat.

Kako su poručili iz Crvenog križa i dalje se prikuplja teško kvarljiva hrana, posebno konzerve, kao i higijenski materijal za osobnu upotrebu ili čišćenje i pranje. Uvijek su „dobrodošle“ pelene za djecu i odrasle, različita pomagala i drugo.

Na samom terenu vlada potreba i za građevinskim materijalom  te tehničkim potrepštinama, a taj materijal također se može donirati u koordinaciji s gradskim Crvenim križem,
Svi koji žele donirati takav materijal, ali i veće količine hrane ili higjene koje sami ne mogu dopremiti u prostore Crvenog križa u Kaštel Sućurcu, kod zgrade Gradske uprave, trebaju se javiti na telefonski broj 021/224 472, zbog dogovora s djelatnicima CK.

Kako je unatoč drugačijim zamolbama te manjim potrebama na terenu,  prethodnih dana donirana veća količina odjeće i obuće, od koje dio u lošem stanju, pa volonteri imaju pune ruke posla u razvrstavanju, a koja ujedno nepotrebno zauzima veći dio skladišnog prostora, još jednom je naglašeno da se odjeća i obuća ne prikupljaju!

Volonteri i djelatnici GDCK Kaštela donacije preuzimaju svakog radnog dana u vremenu od 8 do 15 sati, a po potrebi i u drugim terminama, pri čemu je potreban dogovor pozivom na prethodno naveden broj telefona.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno