hren

Ipak, nemojte da vas zavara najavljeno val visokih zimskih temperatura, jer zima još nije "rekla" svoje...
Bližimo se kraju veljače, posljednjem mjesecu klimatološke zime. Sredina veljače bila je obilježena niskim temperaturama, pa i s malo snijega na dalmatinskim otocima. Ipak, zadnja dekada mjeseca donijela je osjetan porast temperature zraka.

Sad je već prilično izvjesno; do kraja mjeseca pratit će nas stabilne vremenske prilike, a one će se nastaviti i početkom ožujka. Tako se zima u završnici odlučila “odužiti” za vrlo kišno razdoblje koje je trajalo više od dva mjeseca.

Aktualne prognostičke karte upućuju na veliku vjerojatnost daljnjeg porasta temperatura zraka sljedećih dana. Ne samo da će temperature danju ponegdje prelaziti 20 stupnjeva, nego postoji mogućnost da se lokalno približe vrlo toplih 25°C, što bi značilo da su ugroženi i temperaturni rekordi…

Utorak donosi pretežno vedro vrijeme. Ujutro će ponegdje na sjevernom i srednjem Jadranu biti magle. Tiho, a popodne će biti slabog sjeverozapadnjaka. Minimalne jutarnje temperature zraka od -1 do 9°C. Najviše dnevne temperature u većini predjela od 15 do 20°C, u područjima s dugotrajnijom maglom i niskom naoblakom nekoliko stupnjeva niže.

Srijeda i četvrtak će biti pretežno vedri. Na moru će ponegdje biti magle u prvom dijelu dana, na otvorenom se može duže zadržati. Tiho, popodne slab vjetar sa zapada i jugozapada. Minimalne jutarnje temperature zraka od 2 do 11°C. Najviše dnevne temperature u većini predjela od 17 do 23°C, u područjima s dugotrajnijom maglom i niskom naoblakom nekoliko stupnjeva niže.

Očekivane najviše dnevne temperature zraka u četvrtak

Stabilno i pretežno vedro bit će u petak. Na moru će ponegdje biti jutarnje magle. Tiho ili slab dnevni vjetar. Bit će natprosječno toplo, ali neznatno svježije u odnosu na četvrtak.

Dani vikenda donose nastavak stabilnog vremena. Bit će pretežno vedro. Za razliku od prethodnih dana, zapuhat će bura. Ona će u subotu prolazno biti jaka, u nedjelji umjerena do pojačana. U subotu će još biti znatno toplije od prosjeka za dio godine, a nedjelja donosi umjeren pad temperature zraka.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij