hren

BIT ĆE IZNENADNE BUKE I VIBRACIJA
Prema obavijesti Vodovoda i kanalizacije Split, od ponedjeljka, 29. ožujka do 1. travnja provodit će se radovi bušenja i miniranja na vodospremi Kaštel Sućurac 2, u sklopu radova na izgradnji dijela vodoopskrbe i odvodnje grada Kaštela, koji je dio projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir“. S toga napominju kako su zbog bušenja i miniranja moguće iznenade buke i vibracije.

Bušenje i miniranje provest će se po pravilima struke uz primjenu suvremene tehnologije, a radove će izvoditi specijalizirana tvrtka  registrirana za bušenje i miniranje,  sukladno zahtjevima Projekta vodovodne komunalne infrastrukture Kaštela – Trogir“ te potrebnim dozvolama. Također, prije navedenih radova izvest će se sve pripremne radnje na gradilištu u vidu osiguranja zaštite zdravlja i sigurnosti radnika na gradilištu i lokalnog stanovništva pa razloga za brigu nema.

Podsjetimo, projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir, ukupne vrijednosti 1,43 milijarde kuna, s 803 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Realizacijom ovog projekta, vodoopskrbna mreža na području Kaštela, Trogira i Čiova, proširit će se na dodatnih 7.700 stanovnika (2.548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99 posto, dok će istodobno 32.477 stanovnika (8.613 priključaka) biti priključeno na kanalizacijski sustav čime će se priključenost podignuti sa sadašnjih 45 posto na 97posto.

Rekonstrukcija vodoopskrbne mreže smanjit će gubitke vode s 42 posto na 36 posto, a izgradnja i proširenje kanalizacijskog sustava značajno će doprinijeti čišćem moru i okolišu. Nositelj projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir, jedne od najvećih infrastrukturnih investicija u Republici Hrvatskoj, je Vodovod i kanalizacija Split, a realizira ga u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike (sada u okviru Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH), Hrvatskim vodama, gradovima Kaštela, Trogir i Split, općinama Okrug, Seget te naseljem Slatine.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij