hren

Već nekoliko godina u Radošiću se na Uskrsni ponedjeljak služi  misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje te žrtve koje svoje posljednje počivalište imaju u Kevinoj jami, Tako je bilo i ove godine, a misu je služio sisaški biskup mons. Vlado Košić.

Biskup Košić, župnik Radošića Dušan Džimbeg, hrvatski branitelji, među kojima i članovi udruga Stina pradidova, Hvidre Kaštela, veterana 141. brigade i Udruge hrvatskih ratnih veterana Domovinskog rata Kaštela, predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja, saborski zastupnik Ante Sanader, župan Blaženko Boban, gradonačelnik i dogradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i Grgica Benutić, načelnik Lećevice Ante Baran i drugi sudionici, ovog su ponedjeljka događanja započeli molitvom i odrješenjem poginulim hrvatskim braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore u Memorijalnom parku na Malačkoj.

S Malačke su se svi zajedno uputili u crkvu Svetog Jure u Radošiću, gdje je mons. Košić predvodio misu zadušnicu za poginule hrvatske branitelje i žrtve Kevine jame.
A nakon mise uslijedila je molitva i odrješenje za nevine žrtve iz II.svjetskog rata i poraća, pred ulazom u jamu.

 

Foto: V. Skorup


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij