hren

MALO RASKRIŽJE S VELIKIM PROBLMEMIMA
- Zadnjih dana bili smo svjedoci nekoliko prometnih nesreća, na sreću bez ljudskih žrtava, no s manjom ili većom materijalnom štetom. Nije riječ o nekoj iznimno prometnoj državnoj ili gradskoj cesti, već o raskrižju između dvije ulice u Kaštel Kambelovcu, ulica Don Frane Bege i Biskupa Frane Franića na području Baletne škole – dio je poruke koju smo dobili na našu adresu i u kojoj čitatelji traže pomoć u rješavanju problema.

Naime, kada se u navedeno raskrižje dolazi sa zapada, odnosno iz Kaštel Lukšića, ne postoji znak STOP, koji bi vozače upozorio da zaustave vozilo jer dolaze u raskrižje s ulicom koja ima pravo prvenstva, odnosno „ znak koji označava mjesto pred ulazom u raskrižje na kojem je vozač dužan zaustaviti vozilo i dati prednost prolaska svima koji se kreću cestom na koju on nailazi“.

Znak STOP na navedenom mjestu je postojao, no kako nam čitatelji navode, u ulicu biskupa Frane Franića ulaz je uzak, između dva zida, pa nije rijetko da veći kamioni pri ulasku često zahvate znak i okrenu ga, ali ga rijetko vrate. U ovom trenutku znaka uopće nema. I zato ne čudi što mnogi samo prođu kroz raskrižje, odnosno presjeku glavnu ulicu i time dovode u opasnost i sebe i druge.

- Nužno je postaviti znak, ali je potrebno iznaći i neka trajnija i adekvatnija rješenja, poput obojanog STOP na asfaltu i slično – predložili su čitatelji, a mi njihovu poruku prenosimo nadležnima kako bi ovaj problem što prije bio uklonjen.

 

 

Foto: PGK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij