PREDSTAVLJENA OVOGODIŠNJA MANIFESTACIJA
Kaštela će, četvrtu godinu zaredom, imati svoje, jedinstveno Kreativno proljeće, najavljeno je to danas u Kaštel Gomilici. Kreativno proljeće u organizaciji klastera Zora, javne ustanove Rera, Grada Kaštela i kaštelanske Turističke zajednice, započinje u narednim danima, a ova manifestacija, koja traje do 20. lipnja, donijet će sedam tematskih tjedana.

- Uspostavili smo sedam tjedana posvećenih različitim temama. Tako imamo gastro tjedan, tjedan kulturnih i kreativnih industrija, tjedan puta po Kaštelima, odnosno tura po Kaštelima, tu je tjedan crljenka, glazbeni tjedan, filmski tjedan te tjedan posvećen Prazniku cvijeća. Uključeno je sve, od gastronomije do ekologije, sve ono što treba i domaćinima i našim gostima – kazao je jedan od organizatora Srećko Radnić.

Kako se ovog dana moglo čuti, ovom manifestacijom želi se doprinijeti turističkoj ponudi, a korak je to u brendiranju Kaštela kao poželjne turističke internacionalne destinacije.

Poseban naglasak  ove je godine na Kreativnoj ulici - Ulici kaštelanskog crljenka

- U protekle tri godine imali smo Kreativno proljeće u Kreativnoj ulici koju smo nazvali Ulicom kaštelanskog crljenka. Ove godine nekako mijenjamo uloge, postavljamo Kreativnu ulicu na mjesto na kojem treba biti kao nositelj svih događanja pa će se ove godine u njoj odvijati i određena jesenska te cjelogodišnja događanja. Naša ideja je da ova ulica bude platforma za razvoj Kaštela, odnosno cijelog obalnog pojasa, koji je glavni resurs grada Kaštela i na pragu smo toga da počnemo pisati integrirane projekte raznih djelatnosti za sredstva iz fondova EU - najavio je Radnić.

A jesenska događanja koje je Radnić spomenuo jest planirana Olimpijada kulture, na koju će pozvati uglavnom amatere, ali i profesionalce, od likovnih umjetnika i književnika do glumaca i ostalih, da predstave ono čime se bave, a organizatori će im osmisliti te ponuditi prostor Kreativne ulice da to predstavljanje najbolje moguće realiziraju.

Naglasak je ove godine i na crljenku kaštelanskom, kojem je ova godina i posvećena pa je planirana organizacija cijelog niza eno i gastro te edukacijskih događanja posvećenih upravo crljenku kaštelanskom.

- Kreativno proljeće u Kaštelima otvorili smo po prvi put prije četiri godine godine, a u cilju promocije naše eno i gastro ponude te predstavljanja povijesne, prirodne i kulturne baštine. Manifestacija obuhvaća sve ono po čemu su Kaštela poznata te ćemo iz istog razloga zbog kojeg smo manifestaciji dalu podršku na početku, nastaviti s podrškom i dalje - kazao je ovom prilikom gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Direktorica Turističke zajednice Nada Maršić naglasila je kako je sve jasnije da  Kreativna ulica  postaje platforma za održivi razvoj turizma u Kaštelima, posebno turizma koji se odnosi na predsezonu i posezonu.

O značaju Kreativnog proljeća te Kreativne ulice – Ulice kaštelanskog crljenka ovog je dana govorio i vinar Vlade Perišin, predsjednik udruge Kaštelanski crljenak, kao i predstavnik Županije Lino Ursić te Marina Ostojić iz Cemexa, odakle cijeli projekt dobiva dodatnu podršku.

Treba naglasiti da su pokrovitelji cijele manifestacije Ministarstvo turizma i sporta, Splitsko-dalmatinska županija te županijska Turistička zajednica.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno