hren

POGLEDAJTE JUTROŠNJE FOTOGRAFIJE
Kao što se i najavljivalo, kaštelanski vatrogasci i djelatnici Marine Kaštela u Kaštel Gomilici, gdje je sinoć izbio veliki požar na nekoliko brodova, cijelu proteklu noć imali su pune ruke posla u privođenju gašenja kraju te sanaciji.

- Noć je prošla očekivano, kolege su i dalje na požarištu. U samoj marini nema znakova da je vatra negdje još prisutna, no i dalje se dimi iz ova dva broda koja su izvučena iz marine uz plažu Kamp. Više ćemo znati tijekom dana – kratko nam je jutros rekao dežurni vatrogasac u DVD-u Kaštel Gomilica.

Više će se tijekom dana znati i o tome je li osim pet brodova zahvaćenih požarom, pri svemu manje ili više stradalo još plovila, a utvrdit će se i činjenica ima li u moru zagađenja uljem i naftom.

Iako mnogi očekuju da bi do zagađenje moglo doći, jutrošnje informacije s terena govore da u samoj marini zagađenja nema, a oko dva broda uz plažu Kamp vatrogasci su postavili brane, kako bi eventualna zagađenja spriječili.

Policijski službenici, koji vrše očevid  već sinoć su stigli u kaštelansku marinu, a pred njima je danas zahtjevan posao utvrđivanja činjenica o požaru te nastale štete.

- Prema svemu sudeći, do požara je došlo zbog ljudske greške, odnosno člana posade jednog od brodova. No, ipak za potvrdu toga trebat ćemo sačekat službeni nalaz policijskih stručnjaka. Jutros mogu reći da smo, unatoč ogromnoj materijalnoj šteti „dobro prošli“, bez ozljeda gostiju i onih koji su sudjelovali u gašenju požara. Naravno, sve je dobro teklo jer su kaštelanski i ostali vatrogasci odradili lavovski posao i na tome im od srca zahvaljujem, kao i djelatnicima marine koji su učinili sve da zaštite goste i pomognu u gašenju i organizaciji. Sada je na redu policijska struka i njihova forenzika te ćemo više znati u danima koji dolaze.
Što se tiče nekih informacija o zagađenju mora, ja sam jutros rano bio u marini, zagađenja unutar same mrine nisu vidljiva, a o olupinama brodova s kojih su dijelovi ispadali uokolo, a  koji su izvučeni iz marine zbog lakšeg gašenja, profesionalno skrbe kaštelanski vatrogasci te se nadam da nikakvih većih problema neće biti po pitanju zagađenja – kazao nam je vlasnik Marine Kaštela Josip Berket.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij