hren

POSLJEDICE POŽARA U MARINI
Treći dan nakon velikog požara, u gomiličkoj marini većina aktivnosti vratila se u „redovno stanje“, a nadležni u tvrtki Marina Kaštela rade na organizaciji uklanjanja potpuno uništenih brodova, što bi, prema najavama, trebalo uslijediti ove srijede.

- Lučka kapetanija će izdati rješenje o uklanjanju, a uklanjanje podrtina  planirano je za srijedu ujutro. Radi se o ostacima tri broda koja se nalaze u samom prostoru marine, što je u našoj nadležnosti. Podrtine dva broda koji se nalaze na obližnjoj plaži u nadležnosti su Grada Kaštela, a upravo smo s gradonačelnikom Kaštela Denisom Ivanovićem postigli dogovor da  Marina Kaštela organizira i njihovo uklanjanje – kazala nam je direktorica Marine Kaštela Ivona Smoljić.

Uklanjanje ostataka pet brodova izvršit će tvrtka Dubina iz Splita, a pod nadzorom Lučke kapetanije te policijskih službenika, koji će na ostacima nastaviti s itraživanjem uzroka i posljedica požara.

Šesti brod koji je potpuno uništen u ovom požaru, nalazi se nekoliko desetaka metara izvan lukobrana marine i izvan područja plaže te njegovo uklanjanje mora osigurati vlasnik broda.

 

Foto: I.T.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij