hren

Ovogodišnja, 15. po redu Ekološka akcija čišćenja podmorja i obale održana je tijekom subote u Kaštel Sućurcu u organizaciji Pomorskog športskog ribolovnog društva Gojača. Podršku u akciji su im dali društvo Giričić, članovi DVD-a Mladost i Torcida, tvrtka Cemex i Grad Kaštela.

Grad je kao i svake godine podržao ovu akciju koja osim što podiže ekološku svijest građana, potiče i na kulturu i odgovorno ponašanje prema prirodi, prema okolišu, a tako i prema moru, kazala je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić koja se tijekom jutarnjih sati pridružila akciji u ime Grada.

- Mogu reći da sam zapazila da je ove godine podmorje čišće, a s time su se složili i ronioci, tako da ove akcije imaju svoga utjecaja. Manje je smeća u moru, tek na nekoliko mjesta izvučene su otpadni predmeti i smeće, ali toga nije bilo previše – kazala je Matok Bosančić i dodala da se nada da su građani uvidjeli da je ipak očuvanje mora dobro za zajedničku korist.

Ove godine nije bilo drugih društava iz Hrvatske, niti volontera kako je to bilo prethodnih godina zbog epidemioloških mjera, tako su se ove godine u akciji čišćenja organizatori ograničili i oslonili na domaće snage. 

 

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij