KROZ SEDAM TJEDANA ODRŽANO ČETRDESET DOGAĐANJA
Kreativno proljeće je nakon sedam tjedana raznolikih događanja došlo i do završne večeri koja se ove nedjelje održala na terasi restorana Spinnaker u sklopu Marine Kaštela, u Kaštel Gomilici.

Proteklih su tjedana posjetitelji u Kaštelima mogli uživati nizu događanja kao što su Lovestock festival, storytelling turističke ture, Slow film festival, festival cvijeća, Đardin čitanja, Wine i Gastro tjedan i brojnim drugima u kojima su svi mogli osjetiti dašak tradicionalnog ali i modernog.

- Podsjetit ću da smo u proteklih sedam tjedana održali 40 događanja, dobili smo neke nove programe i ideje koji su zalog da dogodine napravimo veći i još bolji posao – kazao je u svom kratkom obraćanju Srećko Radnić ispred organizatora javne ustanove Rera te se zahvalio svima na pomoći i podršci, a predstavnicima medija udijelio zahvalnice.

Uz Reru glavni organizatori bili su još i klaster Zora, Grad Kaštela te kaštelanska Turistička zajednica.

- Čini mi se da je Gastro tjedan koji je u jedno i zadnji u nizu, nekako ljudima najviše prirastao srcu. U njemu je fokus na Kaštelanskom crljenku i njegovu  brendiranju. Kroz te dane smo organizirali i obilazak Kaštela kočijom, kao i kušanje crljenka i specijaliteta kod nekih za ovu prigodu određenih vinara. Zapravo nam se to čini kao izvrstan turistički proizvod jer bi tako nešto zasigurno zanimalo naše goste,  da bilo na turi kočijom, pješice ili biciklom slušaju priču i uživaju u degustaciji vrhunskog crljenka – rekla je Nada Maršić, direktorica Turističke zajednice Kaštela. 

Nakon službenog dijela zatvaranja moglo se uživati u jelu kao i u vrhunskom crljenku svih 12 kaštelanskih proizvođača vina, a bogatstvo okusa spojiti i s čokoladom te glazbom koju je izvodio jazz trio u sastavu Jadran Dučić Ćićo, Nenad Bego i Darko Aljinović.

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno