hren

OBJAVLJEN KRATKI FILM O HODOČAŠĆU
Brojni Kaštelani, tjedan prije blagdana Velike Gospe krenut će na hodočašće Gospi Sinjskoj, gdje se već dugi niz godina pridružuju mnogim hodočasnicima polazeći iz Solina za Sinj. Ovu godinu na hodočašće se kreće u subotu, 7. kolovoza najavili su organizatori, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije te su najavili program hodočašća.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera duhovni susret započet će u Solinu u dvorištu bazilike sv. Obitelji u 19.30 sati gdje će svećenici ispovijedati.

- Molimo svećenike ako su u mogućnosti da dođu na Gospin otok u Solin te budu hodočasnicima na raspolaganju za podjelu sakramenta sv. Ispovijedi - ističu organizatori iz Ureda za pastoral mladih Splitski-makarske nadbiskupije.

U 21.00 sat splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodit će euharistijsko slavlje u bazilici sv. Obitelji.

Na sv. misi pjevat će glazbeni sastav Bapa band. Nakon svete mise mladi kreću na hodočašće prema svetištu Gospe Sinjske.

- Iako smo prošle godine išli novouređenom stazom ove 2021. godine, zbog epidemioloških razloga i lakše organizacije hodočašća (izbjegavanje gužve na nekim dionicama), ponovno se vraćamo na staru stazu koja ide magistralnom cestom od Solina, preko Klisa i Dicma do Sinja - kazuju iz Ureda za pastoral mladih SMN.

U nedjelju, 8. kolovoza u 6 sati, franjevci će dočekati hodočasnike u samostanskom dvorištu Gospe Sinjske gdje će gvardijan fra Ante Čovo predvoditi svetu misu kojom će se završiti ovogodišnji hodočasnički put.

Program hodočašća je slijedeći:

Subota, 7. kolovoza 2021. (Solin)
19.30 sati – Sv. ispovijed
21.00 sati – Sv. misa (predvodi nadbiskup mons. Marin Barišić)
22.00 sati – Hodočašće mladih (Solin-Klis-Dicmo-Sinj)

Nedjelja, 9. kolovoza 20219. (Sinj)
6.00 sati – Sv. misa (predvodi gvardijan fra Ante Čovo)

- Molimo hodočasnike da poštuju sve propisane epidemiološke mjere, te da za hodočasnički put ponesu sa sobom ručne svjetiljke, prikladnu obuću i odjeću (po mogućnosti reflektirajuće prsluke) kako bi bili vidljivi na cesti koja će tijekom hodočašća biti otvorena za vozila, te da slijede upute volontera-animatora i prometne policije - kazuju organizatori.

Kratki film o hodočašću možete vidjeti OVDJE.  


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij