hren

Svi dobro znamo da vatrogasci u svojim zadaćama gašenja požara imaju često priliku pomoći malim nezaštićenim stanovnicima prirode, a jedan od takvih primjera zabilježili su ovih dana na području Labina i vatrogasci DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca.

- U srijedu, za vrijeme sanacije požarišta, grupa sućuračkih vatrogasaca koju su činili Josip, Ante, Jure, Mateo i Luka pronašli su mladunče sove, koje je u cijelom „paklu“ vatrene stihije palo sa stabla. Nisu se puno mislili, Ante je pokazao svoje penjačke sposobnosti te se popeo na stablo i sovicu su vratili u njeno gnijezdo. Kada smo u večernjim satima Ivan, Ante i ja preuzeli smjenu na vozilu, sova je ponovo sletjela do nas... i ponovo smo je vraćali na stablo gdje joj se nalazio brat ili sestra – priča nam Ivana Borozan, ustvrdivši da je životinjama koje imaju stanište na požarom zahvaćenom području iznimno teško, a veliki ih broj strada.

Iako je bilo razmišljanja što napraviti sa sovicom pa čak razmišljanja da li je ponijeti sa sobom u civilizaciju, zbog druge sovice u gnijezdu i majke u blizini, odlučili su ono najbolje, vratiti je u gnijezdo gdje će se majka vjerojatno pobrinuti za nju i pustiti prirodi da odradi svoje,

Mala sova se primirila  kad su se i događanja na požarištu primirila, a vatrogasci se nadaju da će jednog dana slobodno i hrabro letjeti.
isto kao što se nadaju i da će kornjača, kojoj su pomogli kada je do njih, večer ranije, došla potražiti spas od vatre, doživjeti duboku starost poput ostalih kornjača.

 

Foto: Privatni album


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij