hren

KUP SVETOG FLORIJANA ZA NAJMLAĐE
Dalmatinski vatrogasci nemaju razloga za brigu o budućnosti vatrogastva na svom području, pokazali su to ove subote u Kaštel Sućurcu dječaci i djevojčice koji su uz puno spretnosti, entuzijazma, radosti i dječje razigranosti, sudjelovali na 2. Kupu Sv. Florijana za vatrogasni podmladak, natjecanju koje je organizirao DVD Mladost. A najuspješniji u muškoj konkurenciji bili su domaćini , a u ženskoj njihove susjede iz DVD-a Kaštela.

Čak 18 ekipa djevojčica i dječaka borilo se za naslov najboljih, ali i šest ekipa izvan konkurencije pa se tako na poligonu vatrogasnog doma u Sućurcu okupilo više od 200 djece od 6 do 12 godina starosti, ali i njihovi voditelji te publika koja je zdušno navijala.

Ekipe su izvele dvije vježbe s brentačom, u kojima su suci Nikola Bašić, Marin Vukman, Špiro Radunić i Filip Perković te glavni sudac Ivica Tuta, pazili na eventualne greške i mjerili vremena. U muškoj konkurenciji natjecalo se 12 ekipa, a u ženskoj njih šest. Moramo naglasiti da dječaka ipak nije bilo dvostruko više jer je dio djevojčica činio i sastave muških ekipa. Naime, svaka mješovita ekipa, u kojoj sudjeluje makar jedan dječak natječe se u malo „težoj“ konkurenciji, onoj dječaka.

No, djevojčice su bile skoro rame uz rame sa dječacima jer je primjerice najbolja ekipa djevojčica ostvarila drugo ukupno vrijeme.

A najbolja ekipa djevojčica bila je ekipa DVD Kaštela, dok je kod dječaka pobjeda pripala ekipi DVD Mladost 1.
Ekipa DVD Kaštela u muškoj konkurenciji bila je četvrta, a ekipa DVD Mladost 2 zauzela je sedmo mjesto. U ženskoj konkurenciji ekipa DVD Mladost osvojili je peto, a DVD Mladost1 šesto mjesto.

Među ekipama izvan konkurencije najbolja je bila ekipa DVD Trogir 3, dok je ekipa DVD Mladost 3 osvojila treće mjesto.

Cijelo natjecanje nadgledali su voditelj natjecanja Ljubiša Musinov i kontrolor natjecanja Branko Barić, a osim kaštelanskog vatrogasnog podmlatka nastupila su i djeca iz DVD-ova Marina, Slatine, Trogir, Solin, Žrnovnica i Ribnica.

 

Foto: K. Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij