vatrogasci

U Državnoj vatrogasnoj školi u Zagrebu te njenim odjelima u Splitu, Rijeci i Osijeku, nastava će se ove godine za početak formalnog obrazovanja odraslih, prekvalifikaciju za zanimanje vatrogasac i za zanimanje vatrogasni tehničar, organizirati od studenog, a upisi su u tijeku, s krajnim rokom za prijave 10. listopada.

Kako se navodi na stranicama Državne vatrogasne škole programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasac i programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasni tehničar mogu pristupiti polaznici koji nisu stariji od 29 godina, a razlog je tome što osobe koje se zapošljavaju kao profesionalni vatrogasci moraju biti mlađe od 30 godina prilikom prvog zaposlenja.

Na prekvalifikaciju za zanimanje vatrogasac mogu se javiti osobe sa završenom srednjom školom ili stečenom stručnom spremom trogodišnje ili četverogodišnje srednje škole, dok za prekvalifikaciju za zanimanje vatrogasni tehničar zainteresirani moraju imati završenu četverogodišnju  strukovnu školu tehničkog  usmjerenja i to iz područja strojarstva, brodogradnje, metalurgije, elektrotehnike, geologije, rudarstva i nafte, poljoprivrede, šumarstva, obrade drva, graditeljstva, geodezije, kemijske tehnologije, grafike, tekstila, obrade kože, optike i obrade stakla te unutarnjih poslova i zaštite.

Nastava će se odvijati u obliku redovne nastave, a u sjedištu Zagreb se polaznicima nudi i usluga smještaja.

Prije upisa održat će se ispitivanje tjelesne i psihičke sposobnosti.

Poziv za ispitivanja tjelesne i psihičke sposobnosti, po potrebi i održavanju intervjua bit će objavljen na stranici Hrvatske vatrogasne zajednice.

Zainteresirani trebaju popuniti google obrazac sa podacima o željenom programu prekvalifikacije i  mjestu pohađanja navedenog,

Obrazac i sve dodatne informacije zainteresirani mogu pogledati OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno