ivan udovicic

SANADER I DALJE NA ČELU ŽUPANIJSKOG HDZ-A  
Ivan Udovičić i u narednom razdoblju obnašat će dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Kaštela, odlučili su tako članovi najbrojnije stranke u gradu na stranačkim izborima održanima ove nedjelje. Ujedno, članovi su za potpredsjednike stranke u Kaštelima ponovno izabrali Denisa Ivanovića, Sandru Zokić i Branimira Matijacu.

Izbori za vodstvo lokalnih organizacija HDZ-a, iako su provedeni prošle godine, ove su nedjelje održani zbog promjena u Statutu HDZ.a, prema kojima se izbori u gradskim organizacijama održavaju nakon lokalnih izbora  u državi.

Kao ni prošle godine Ivan Udovičić nije imao protukandidata, a članovi su odlučivali  o samo troje kandidata za potpredsjednike, koliko ih se i bira.

Na stranačke izbore u Kaštelima odazvalo se nešto manje od 600 članova stranke, ili nešto manje od trećine članova. Izbori su provedeni u prostorijama stranke u Kaštel Sućurcu.

- I dalje ćemo nastaviti s uspješnom politikom koju HDZ provodi na području grada. Isto tako nastavit ćemo i uspješnu suradnju s gradonačelnikom i njegovim timom, a u svrhu osiguranja kvalitete života svim građanima i realizaciju započetih te planiranih projekata - kazao je nakon izbora predsjednik Ivan Udovičić.

Kaštelanski HDZ-ovci su na ovim izborima glasovali, kao i članovi stranke u drugim županijskim jedinicama,  i za predsjednika županijskog HDZ-a te potpredsjednike stranke u županiji. Kandidati i izabrani identični su onima koji su dalmatinski HDZ vodili i do sada pa je tako za predsjednika izabran Ante Sanader, a potpredsjednici su Blaženko Boban, Dinko Bošnjak, Božo Čubić i Marko Ožić Bebek.

- Hvala svim članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice koji su mi potpisom potpore, a onda i ove nedjelje na unutarstranačkim izborima ukazali svoje povjerenje i izabrali me za predsjednika županijske organizacije HDZ-a  Čestitam mojim zamjenicima te svim danas demokratski izabranim predsjednicima i potpredsjednicima županijskih, gradskih i općinskih organizacija. HDZ nastavlja dalje kao demokratska, jedinstvena i odgovorna stranka raditi na svojim programima za koje su nam građani dali povjerenje - - napisao je na društvenim mrežama Ante Sanader.

Nekoliko dana uoči ovih izbora u Kaštelima su održani i izbori u temeljnim ograncima. Velikih promjena nije bilo, iako je zabilježeno i promjena nabolje, ali i „vraćanja unatrag“. U ponekom temeljnom ogranku vodstvo stranke doživjelo je „podmlađivanje“, no ima i onih ogranaka u kojima mladi očito nemaju ili volje ili mogućnosti za stranačko napredovanje pa tako u pojedinim ograncima u vodstvu nema članova mlađih od 47 godina.

Hoće li doći do promjena u kaštelanskom Gradskom odboru stranke znat će se uskoro u narednom razdoblju, kada će biti izabrani članovi ovog tijela.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij