pakrac hvidra mala

NA FESTIVALU GRAHA KAŠTELANI SVE OBRADOVALI TUNOM
Na poziv članova Hvidre Pakrac i generala Miroslava Vaceka, delegacija kaštelanske Hvidre te predstavnik Grada Kaštela Grgica Benutić proteklog su vikenda posjetili Pakrac i njihov veliki sajam „Slavonski banovac“ te tako uzvratili posjet Pakračanima, koji već nekoliko godina sudjeluju na braniteljskim manifestacijama u Kaštelima.

„Slavonski banovac“ jedan je od najvećih sajmova u Slavoniji, a održava se već 12 godina. Sajam ima svoj dio dječjeg programa u kojem najmlađe sudionike i goste zabavljaju njihovi vršnjaci iz udruga i institucija te brojni ulični zabavljači. Tu je i sajamski dio, u kojem zainteresirani  mogu kupiti sve izloženo na štandovima, a sve uz bogat kulturno-umjetnički program. Sajam ima i svoj gastro dio, kao i dio u kojem se odvijaju uprizorenja srednjovjekovnih događanja na tom području te svoj koncertni dio.  Organizatori sajma su Grad Pakrac i pakračka Turistička zajednica, uz podršku brojnih gospodarstvenika, obrtnika i drugih.

Kaštelani su u Pakracu aktivno sudjelovali na sajmu i to u dijelu sajma pod nazivom „Grahfest“, na kojem se nešto manje od 90 natjecatelja okušalo u kuhanju graha, ali i pripremanju nekih drugih zanimljivih jela.

Neka od zanimljivih jela pripremali su i kaštelanski ratni invalidi s predsjednikom Ivicom Vidovićem, a za što bolju pripremu bio je odgovoran jedan od najboljih  kaštelanskih kulinarskih aduta Soniboj Grgin. Velika tuna, teža od 50 kg, koju su Kaštelani donijeli sa sobom, dijelom je tako završila na gradelama, a dijelom u pašticadi od tune, za što su svi koji su tunu probali imali samo riječi pohvale.

Osim što su sudjelovali u programu „Slavonskog banovca“, Kaštelani su ovom prilikom posjetili i spomenike hrvatskim braniteljima u Pakracu te položili cvijeće i upalili svijeće, a Grgica Benutić imao je i susret te razgovor s pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević, kojoj je ujedno i uručio prigodni poklon koji je za prvu ženu grada domaćina osigurao Grad Kaštela.

Foto: Hvidra Kaštela


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij