sudenje boljat

TOMISLAV ŠOLJIĆ JEDINI JE PREOSTALI OPTUŽENIK ZA UBOJSTVO
Drastična promjena optužnice uslijedila je u finalu suđenja za ubojstvo Marija Boljata u Kaštelima. Tužiteljica je izmijenila optužnicu i više ne tereti petero optuženika za teško ubojstvo. 

Za ubojstvo, ali ne više teško, tereti se samo Tomislav Šoljić, a svi ostali za pokušaj ubojstva i sudjelovanje u tučnjavi. Šoljića terete i za pokušaj ubojstva Joze Čabraje, koji je u sukobu pogođen s nekoliko metaka. 

Riječ je o okršaju koji se odigrao 14. lipnja prošle godine kraj veslačkog kluba u Lukšiću. Na dogovoreni obračun došli su Boljat i Čabraja s jedne strane, a s druge Jaković Šimić, braća Mate i Josip Šuker, Ivan Radović, Toni Vitaljić i Tomislav Šoljić. 

Čabraja je zapucao i pogodio dvojicu, ali njega ne terete za pokušaj ubojstva, već opće opasnu radnju. Boljat je završio na podu u nesvijesti s teškim ozljedama glave, a presudio mu je Šoljić ispalivši dva hica iz pištolja. 

U istražnom zatvoru nalaze se Šimić, Šukeri i Radović, dok su Šoljić i Vitaljić u bijegu. 

Nova kvalifikacija kaznenog djela nosi i značajno manje kazne jer se za ubojstvo može izreći maksimalna kazna od 20 godina, a za teško ubojstvo 40 godina zatvora. 

Optužnica je sve do sada za teško ubojstvo teretila sve optuženike. Šimić je bio optužen da ih je okupio kako bi se osvetio Boljatu za batine.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada