selimovic tekst

Prvi vikend prosinca  vrijeme je za 5. tradicionalnu netipičnu humanitarnu akciju Bradatu aukciju koju se organizira za Županijsku ligu protiv raka – Split  s ciljem podizanja svijesti o raznim oblicima karcinoma kod muškaraca i prikupljanju sredstava za rad Lige, a dio je globalne akcije Movember.

U ovoj akciji uz mnoga poznata lica, već tradicionalno aktivno sudjeluju i mnogi naši bradati sugrađani, koji brijanjem svojih brada i donacijama ukazuju na potrebu preventivnog djelovanja kada su u pitanju karcinomi koji napadaju muškarce.    

Ovogodišnje izdanje Bradate aukcije oplemenjeno je sa dva nova sadržaja koje provodi Rotary klub Split PLUS, a za cilj ima poticanje javnosti na edukaciju o važnosti preventivnih pregleda. Zahvaljujući dr.med. Mirnesu Selimoviću, specijalistu urologije, organizira se  predavanje na Medicinskom fakultetu o bolestima prostate i besplatan ultrazvuk za muškarce.

Tako će se u petak, 3. prosinca u 17.30 sati u dvorani Medicinskog fakulteta Split, Šoltanska 2, održati predavanje na temu 'Bolesti prostate - jučer, danas, sutra', a predavač je dr.med. Mirnes Selimović, specijalist urologije. Ulaz je slobodan, a pri ulasku je covid potvrda obavezna.

selimovic tekst

Drugi važan, a od ove godine uvedeni sadržaj za koji su prisustvo već najavila i neka svima poznata lica na programu je 4.prosinca od 8 do 11.30 sati, a to je  Bradati pregled u Poliklinici Uglešić, Držićeva 16, gdje će svi zainteresirani moći obaviti besplatan ultrazvuk testisa. Ovaj, inače ne tako jeftin pregled biti će besplatan, ali su moguće donacije zainteresiranih u za to pripremljenu škrabicu Bradate aukcije. Covid potvrda ovdje neće biti obavezna.

Inače, pokretači aukcije Marko Sučić i Siniša Šunjić iz salona / brijačnice Ka’Brada, najavljuju kako bi prošlogodišnje ‘covid’ izdanje akcije, kada je sakupljen iznos od 93 tisuće kuna s kojim je osiguran fiksacijski materijal pri radioterapiji oboljelih od raka prostate u KBC-u Split, ove godine mogao biti nadmašen.

Veliko finale je aukcija brada u kojoj uz Županijsku ligu protiv raka – Split, kao partneri sudjeluju Ka'Brada, Rotary Klub Split Plus, PromoPlan, Kazinoti&Komenda i Plan B, te brijačnice Leekarija Barber Shop, Barber shop Ivan, Barber shop Stil A, Španić Barber shop iz Vinkovaca. Uz dobru zabavu, glazbu ali i slasnu hranu, to je i prilika za vaš dodatan doprinos jer se sav sakupljeni novac od konzumacije hrane i pića, također se pridodaje iznosu za Županijsku ligu protiv raka Split.

Veliko finale Bradate aukcije i brijanje poznatih i manje poznatih na kojoj će vas zabaviti  DJ Matthew Bee i trio Little Sisters je 4. prosinca od 12 sati u pub Plan B na Gripama.

Organizatori pozivaju da se priključite ovoj jedinstvenoj humanitarnoj akciji, te zahvaljuju svima koji su to već učinili, kao i onima koji to tek planiraju.  Sakupljeni iznos treba donijeti u Plan B, 4. prosinca ili uplatiti direktno Županijskoj ligi protiv raka Split. IBAN HR4824070001100579328 (opis plaćanja: za bradatu aukciju)  #BradataAukcija2021


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno