gu2

Nakon više upita građana koji zbog različitih razloga nisu u mogućnosti prilikom predizanja božićnice pokazati vlastitu covid potvrdu, dobili smo odgovor iz Gradske uprave na koji način božićnica može biti preuzeta.

Za građane Kaštela koji prilikom preuzimanja božićnice nisu u mogućnosti predočiti covid potvrdu omogućeno je da u njihovo ime božićnicu može preuzeti član obitelji koji posjeduje covid potvrdu. U tom slučaju osoba koja preuzima božićnicu treba ponijeti svoju covid potvrdu, svoju osobnu iskaznicu kao i osobnu iskaznicu osobe za koju prediže božićnicu. Za umirovljenike koji su za božićnicu ostvarili pravo, potrebno je donijeti i posljednji odrezak isplaćene mirovine.

Podsjetimo, podjela božićnica umirovljenicima sa prebivalištem u gradu Kaštela obavljat će se 8. ,9., 10., 13., 14. i 15. prosinca (srijeda, četvrtak, petak, ponedjeljak, utorak i srijeda) od 8 do 13 sati na slijedećim lokacijama:

– prostorija Mjesnog odbora Kaštel Sućurac za Kaštel Sućurac i Kaštel Gomilicu
– prostorija Udruge umirovljenika u Kaštel Kambelovcu za Kaštel Kambelovac i Kaštel Lukšić
– prostorija Udruge tjelesnih invalida u Kaštel Novom za Kaštel Stari
– prostorija Lovačkog doma u Kaštel Novom za Kaštel Novi i Kaštel Štafilić

Pri preuzimanju božićnice, umirovljenici su dužni predočiti svoju osobnu iskaznicu,važeću Covid potvrdu, zadnji odrezak od mirovine, a ukoliko ga ne posjeduju, onda izvadak iz banke ili rješenje o mirovini, koje ne smije biti starije od dvije godine (donijeti presliku).

Božićnica za nezaposlene i za korisnike minimalne naknade

Također će se odlukom Gradskog vijeća božićnice dijeliti nezaposlenim osobama s prebivalištem na području grada Kaštela, a prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i to onima koji su upisani u evidenciju do 30.11.2021. godine (naknadne potvrde izdane iza 30.11.2021. g. ne vrijede.)

Nezaposlene osobe uz predočenje važeće Covid potvrde, identitet će potvrditi predočenjem važeće osobne iskaznice, a svoju božićnicu u iznosu od 200 kuna mogu preuzeti:

– na ulazu u gradsku športsku dvoranu u Kaštel Sućurcu se 8., 9., 10., 13., 14. i 15. prosinca od 8 do13 sati.

Osobe koje su korisnici minimalne zajamčene naknade, odlukom gradonačelnika, dobit će božićnicu u iznosu od 200 kuna i mogu je preuzeti  8. prosinca (srijeda) u zgradi gradske uprave u vremenu od 8 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice i važeće Covid potvrde.

Oni koji su korisnici minimalne zajamčene naknade, a ujedno i u evidenciji HZZ-a kao nezaposleni mogu pravo na božićnicu ostvariti samo po jednom kriteriju.

Božićnice će građanima biti isplaćene iz gradskog proračuna, a u obliku poklon-bona koji se može iskoristiti u trgovinama Tommy d.o.o. i Ribola d.o.o.

Za one koji ne mogu doći u navedenim terminima svoju božićnicu moći će preuzeti u zgradi gradske uprave do 14. siječnja 2022. od 8 do 13 sati.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada