umirovljenici tekst

Treću godinu za redom, članovi Udruge umirovljenika i starijih osoba iz Kaštel Sućurca, povodom božićnih blagdana organizirali su akciju prikupljanja različitih potrepština za korisnike dječjeg doma Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću.

Sve prikupljeno tijekom zadnjih petnaestak dana, danas je u Sućurcu predano mladim korisnicima doma.

- Drago nam je što im na ovakav način možemo dodatno obogatiti blagdane, a svim našim članovima i drugima koji su se uključili od srca hvala – kazala je ovom prilikom predsjednica Udruge Đurđica Marković.

A članovi Udruge i nekolicina njihovih prijatelja i ove su godine prikupili značajnu količinu higijenskih potrepština pa i određene količine donjeg rublja, ali nije nedostajalo ni slatkiša, kojima se najviše raduju najmlađi.

umirovljenici tekst

Djeca i odgojiteljica, koji su ovog dana preuzeli  poklone, izrazili su zadovoljstvo zbog prijateljstva s članovima Udruge umirovljenika i starijih osoba, izrazivši nadu da to prijateljstvo potraje još dugo godina. Za dobru suradnju i empatiju koju pokazuju prema mladim korisnicima doma, isti su članovima Udruge uručili ovog dana i prigodnu zahvalnicu.

- Željeli smo ove godine organizirati i kuhanje za beskućnike u Kaštel Gomilici, no ova korona nas je ograničila pa ćemo za takve i slične akcije morati pričekati još neko vrijeme – kazala je Milojka Vicetin.

Aktivnost članova Udruge, kako smo ovog dana mogli ustvrditi, na zavidnom je nivou, a osim što djeluju u cilju prikupljanja i organiziranja humanitarne pomoći, ova ekipa zna se i zabaviti pa im je tako za nekoliko dana u planu i zajednički odlazak na Advent u Makarsku.

Foto: I. Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno