neverin vdp

Direkcija Večeri dalmatinske pisme već je započela s pripremama za ovoljetna događanja pa je tako već u prosincu objavljen natječaj za obrade popularnih skladbi, koje će biti izvedene na festivalskoj večeri Kaštelanski đir.

Na otvorenoj pozornici u Kaštel Kambelovcu Kaštelanski đir ove će se godine održati 23. srpnja, a natječaj za slanje obrada popularnih skladbi otvoren je do 11. travnja.

Kako je u natječaju naglašeno, obrađena popularna skladba koja se šalje na natječaj mora biti domaće provenijencije i kvalitetnog glazbeno-poetskog sadržaja te treba biti namjenjena muškoj, ženskoj ili mješovitoj klapi.

- Poželjno je da glazbena struktura ima što više elemenata tradicijske klapske pjesme. Prednost se daje a cappella obradama iako je dozvoljena diskretna instrumentalna pratnja jednog glazbala (klavir ili gitara). Prvo javno izvođenje obrade mora biti na festivalskoj večeri Kaštelanski đir 2022 – stoji u tekstu natječaja.

Trajanje skladbe može biti do 3,5 minuta, a vremensko prekoračenje je dozvoljeno uz konzultacije sa stručnim vodstvom festivala.

Pri slanju skladbe na natječaj potrebno je poslati notni zapis obrade u PDF formatu i radnu video snimku s probe. Notni zapis mora sadržavati naziv obrade,  ime i prezime autora glazbe i stihova, ime i prezime obrađivača, notni zapis u najmanje dva crtovlja te oznake tempa i dinamike.

Prijave s obradama trebaju se poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a sve dodatne informacije mogu se dobit  putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno