kamion

Vjerujemo da ste se poput nas, bezbroj puta našli u situaciji, da kao zadnji majmun morate kročiti na cestu unatoč postojanju trotoara koji je isključivo namijenjen pješacima. U tim ste momentima naravno ljudi poput najgore chilli-papričice i najradije bi eksplodirali od bijesa zbog tuđe nebrige za svijet oko nas i jadne demonstracije vlastite prepotentnosti kojoj je dotični vlasnik „parkiranog“ automobila očito i inače sklon.

Naplatom parkiranja vozila u Kaštelima se nažalost nije uveo red u ovu problematičnu i često iritirajuću aktivnost, jer je očigledno da u gradu postoji veliki broj neciviliziranih, nekulturnih, bezobraznih i iznad svega drskih vozača koji mnogima gotovo svakodnevno zagorčavaju život. Možda bi najbolje bilo nazvati ih i uzurpatorima tuđeg prostora, vremena, a naravno i živaca, a ono što je najgore, ugrožavaju živote svojih sugrađana.

Ukoliko se obratite prometnoj policiji, to će rezultirati reakcijom kao da im „vadite zdrav zub“, jer smo i sami više puta bili očevici da prođu pored tako parkiranih vozila i uopće ne reagiraju. Ingerencije komunalaca također nisu velike, a pauka pa ni famoznih lisica za kotače nema. Najčešće bezobzirni vozači poslije nekog vremena napuste mjesto prekršaja, a vi ostanete nemoćni, poniženi, ljuti.

I nikome ništa... dok se ne dogodi zlo!

Foto: čitatelj


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno