torta

EDUKACIJOM DO POSLA
Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ u sklopu projekta „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ organizira besplatne neformalne edukacije za nezaposlene osobe s mogućnošću naknadnog plaćenog angažmana na projektu.

U sklopu KAŠTELA NATIVES projekta predviđena je neformalna edukacija nekoliko nezaposlenih skupina koje žele unaprijediti svoja znanja i na taj način povećati si mogućnost za zapošljavanje.

U svibnju i lipnju provodit će se edukacije namijenjene nezaposlenim turističkim vodičima koji žele proširiti svoja znanja o Kaštelima, kao i osobama koje su zainteresirane za izradu tradicionalnih kaštelanskih slastica.

Uvjet za sudjelovanje je da je osoba nezaposlena i da ima dobru volju. Predznanje iz slastičarstva nije nužno.

Pozivaju se svi zainteresirani da im se čim prije jave na broj 095/851-5482 ili da popune upitnik dostupan na poveznici jer je broj sudionika ograničen, a prve edukacije za slastičare počinju već sljedeći tjedan. U četvrtak, 19. svibnja u popodnevnim satima kreće uvodni dio za voditelje NATIVES slastica, a praktični dio održat će se u prijepodnevnim satima 21. svibnja u Kaštelima. 

KAŠTELA NATIVES je projekt jačanja društvenog poduzetništva na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projekt doprinosi održivosti civilnog društva, smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te povećanju konkurentnosti mikropoduzeća i slobodnih poduzetnika (slobodna zanimanja/ samozapošljavanje).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.100.092,94 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15% i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno