hren
 

CEMEX Hrvatska i ove je godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner zahvaljujući izvrsnosti koju njeguju u upravljanju svojim zaposlenicima. Prestižno priznanje je Velimiru Viloviću, direktoru CEMEX-a uručio Aleksandar Zemunić, član tvrtke SELECTIO koja taj certifikat dodjeljuje već 14 godina. CEMEX Hrvatska nositelj je Certifikata već dugi niz godina, uvijek iznova demonstrirajući kvalitetnu HR strategiju, razvijene procese regrutiranja, selekcije i upravljanja učinkom zaposlenika te brižan odnos prema svojim zaposlenicima.

„Zdravlje i sigurnost na radnom mjestu, profesionalni i osobni razvoj te ugodno radno okruženje osnovni su elementi pristupa koji CEMEX njeguje u privlačenju i zadržavanju zaposlenika. Valja usto istaknuti i suradnju sa socijalnim partnerom Nezavisnim sindikatom Dalmacijacement s kojim smo potpisali čak 15 uzastopnih kolektivnih ugovora što našim ljudima osigurava kvalitetne i poticajne uvjete rada. Trudimo se provoditi brojne inicijative u razvijanju i upravljanju kvalitetnim radnim mjestom pa nas veseli da je to prepoznato na tržištu te da nas potencijalni i sadašnji zaposlenici vide kao odgovornog poslodavca“, istaknula je Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa CEMEX-a Hrvatska.

Osim što CEMEX svojim zaposlenicima nudi brojne beneficije na radnom mjestu, tvrtka značajno ulaže i u podizanje kvalitete života zajednice u kojoj djeluje, ističući kako su im načela održivosti i društvene odgovornosti u samim temeljima poslovne strategije. CEMEX tako već godinama surađuje s brojnim fakultetima i školama, organizirajući stručne prakse unutar tvrtke za učenike i studente svih profila te stručne posjete pogonu u kojima sudjeluju učenici i studenti iz Hrvatske, ali i iz ostatka Europe. Također, CEMEX podržava i brojne lokalne projekte, udruge, klubove i škole, pokazujući time svoju predanost pružanju doprinosa razvoju lokalne zajednice. Kao jednu od svojih zadaća u CEMEX-u ističu i održivost poslovanja pa je tako tvrtka još 2005. na južnim padinama Kozjaka zasadila impresivan maslinik. O njemu se danas brine Poljoprivredno – braniteljska zadruga Lintar koja proizvodi prvo hrvatsko ekstra djevičansko maslinovo ulje nastalo iz rekultiviranih površina rudnika.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska