GRADSKO VIJEĆE OVE SRIJEDE
Čak 38 točaka dnevnog reda naći će se ove srijede, 20. studenog,  pred kaštelanskim vijećnicima na 18. redovnoj sjednici Gradskog vijeća, koja počinje u 11 sati, a među točkama dnevnog reda nalazi se prijedlog proračuna grada Kaštela za narednu godinu te izvješće o radu gradonačelnika za prvu polovicu ove godine.

Uz prijedog proračuna na sjednici će se odlučivati o programima gradnje te održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, programu javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti, javnih potreba u predškolskom odgoju, financiranja javnih potreba u obrazovanju, sportu i tehničkoj kulturi te javnih potreba udruga građana, institucija, ustanova i vjerskih zajednica, koji su dio gradskog proračuna.

Vijećnici će donijeti odluku o visini paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, kao i odluke o organizaciji civilne i protupožarne zaštite na području grada.
Kako se bliži kraj godine, na dnevnom redu je i Odluka o privremenoj zabrani građenja tijekom iduće turističke sezone, a pred vijećnicima će se naći i nekoliko točaka vezanih uz zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području  Kaštela.

Točke dnevnog reda, koje će najviše zainteresirati umirovljenike i nezaposlene je prijedlog odluke o visini božićnica, koje će Grad dodijeliti ovim kategorijama građana. Prema prijedlogu, zavisno od visine mirovine, umirovljenici bi dobili poklon bonove u iznosu od 150 ili 200 kuna, dok bi svi nezaposleni u evidenciji Zavoda za zapošljavanje dobili bon u iznosu od 200 kuna.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij