gv opcenito mala

DOSADAŠNJA SLUŽBA ZA REVIZIJU USTROJAVA SE PREMA NOVIM PROPISIMA
Umjesto pet upravnih odjela, koliko ih je djelovalo u kaštelanskoj Gradskoj upravi, od sada će Grad imati  šest upravnih odjela , a Služba za reviziju imat će pročelnika poput upravnog odjela, a razlog tome je u zakonskim propisima, kao i potrebi da se Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, imovinske pravne poslove i zaštitu okoliša, koji ima najveći djelokrug poslova od svih odjela, drugačije ustroji.

Tako će se dio poslova dosadašnjeg Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, imovinske pravne poslove i zaštitu okoliša preraspodijeliti na novoustrojene odjele pa će od sada u Gradu djelovati Upravni odjel za poslove gradonačelnika i stručne poslove, Upravni odjel za društvene djelatnosti i zajedničke poslove, Upravni odjel za financije, javnu nabavu i naplatu prihoda, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i imovinu, Upravni odjel za gospodarski razvoj i fondove EU te Upravni odjel prostorno uređenje i zaštitu okoliša.  

Dosadašnja Služba za unutarnju reviziju, koja je do sada izravno bila odgovorna gradonačelniku i njome je upravljao voditelj kojeg je imenovao gradonačelnik, od sada će biti upravno tijelo na čijem je čelu pročelnik.

Pročelnici upravnih odjela bit će izabrani javnim natječajem, a do izbora gradonačelnik Denis Ivanović imenovat će službenike ovlaštene za poslove pročelnika.

Novi ustroj upravnih tijela Grada Kaštela usvojen je na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, a među vijećnicima koji su postavili nekoliko pitanja o novom ustroju bila je i Mostova vijećnica Milija Baldić Lukšić, koju zanimala organizacija rada s obzirom na djelatnike, utjecaj novog ustroja na proračun te hoće li biti novih zapošljavanja.

- Za sada nema posebnih potreba za novim zapošljavanjima vezanim za novi ustroj jer će djelatnici biti preraspoređeni pa čak i na poslove onih koji uskoro odlaze u mirovinu, koliko to bude moguće. No, sve potrebe će se uskoro utvrditi ali neće biti posebnih utjecaja na gradski proračun – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Mario Serajlić, vijećnik NLM i AM, ovom je prilikom ustvrdio da se nada da jedno buduće pročelničko mjesto više nema neke koincidencije s činjenicom da istječe šestomjesečna naknada bivšem zamjeniku gradonačelnika te da će natječaj za to pročelničko mjesto biti pošten, na što mu je Ivanović odgovorio da se on ne treba brinuti za rad njegovog bivšeg zamjenika, koji na svoje radno mjesto uredno dolazio za razliku upravo od Serajlića, koji nije često na svom radnom mjestu u Hrvatskim željeznicama, a prima redovno plaću.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada