SJEDNICA KAŠTELANSKOG POGLAVARSTVA
KAŠTELA - Članovi Poglavarstva Kaštela na svojoj su sjednici raspravljali o otkupu zemljišta prema Prostornom planu Sokolane u Kaštel Sućurcu, na kojemu se predviđa izgradnja sportske dvorane.
Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, imovinsko-pravne i stambene poslove Tonćica Matijaca izvijestila je kaštelanske poglavare kako bi radi realizacije DPU-a Sokolana trebao otkupiti ukupno 3670 metara četvornih, a cijena koja je vlasnicima zemljišta ponuđena je tisuću kuna po metru četvornome.

 Članovi Poglavarstva usvojili su odluku o sklapanju ugovora s vlasnicima koji su suglasni s ponuđenom cijenom Grada, dok će se s vlasnicima zemlje koji ne pristaju na ponuđenu cijenu Grada rješenje izvršiti nagodbom.

Prihvaćen je i ugovor o zamjeni nekretnina između Grada Kaštela i Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita. Slijedom utvrđenog, ugovorene strane pristupit će zamjeni nekretnina na području Kaštel Starog i Kaštel Lukšića. Prema procjeni Porezne uprave, vrijednost nekretnina u vlasništvu Grada Kaštela iznosi 6.962.500 kuna, dok je vrijednost nekretnina u vlasništvu Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša 8.971.200 kuna. Razliku iznosa Kaštela će nakon ovjere ugovora isplatiti u 12 jednakih mjesečnih obroka.

Članovi Poglavarstva prihvatili su prijedlog Agencije EKO-Kaštelanski zaljev prema kojemu Grad kao vlasnik nekretnina u postupcima izvlaštenja za potrebe projekta zaštite Kaštelanskog zaljeva u korist Vodovoda i kanalizacije neće naplaćivati nekretnine, nego će njihova vrijednost predstavljati udio Grada Kaštela u kapital trgovačkog društva Vodovod i kanalizacija.

Prihvaćen je sporazum kojim će Grad Kaštela podmiriti dug komunalne naknade Kaštelanske rivijere za razdoblje od 1997. do 2001. godine.
Ugovorene strane suglasne su da se Gradu u vlasništvo predaju zgrada zvana vila Nika, dvorac Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću te dio zemljišta na kompleksu "Plavi Jadran".


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij