SJEDNICA POGLAVARSTVA GRADA KAŠTELA
KAŠTELA - Članovi Poglavarstva grada Kaštela raspravljali su o ponudi za kupnju kule Cippico s pripadajućim kompleksom zgrada. Kako je kula kulturno dobro, vlasnik Marko Ćurković zatražio je od Grada iznos od 750.000 eura s tim da se cjelokupni iznos isplati odjednom.
Prijedlog Ivana Čaglja, člana Poglavarstva za gospodarstvo i zaštitu okoliša, da se kula Cippico kupi za traženi iznos nije prihvaćen, pa se Poglavarstvo odlučilo zatražiti stručnu procjenu vrijednosti nekretnine od strane porezne uprave i sudskog vještaka i pomoć Splitsko-dalmatinske županije i nadležnog ministarstva. Članovi Poglavarstva prihvatili su prijedlog plana proširenja usluga "Prometa" za 2005. godinu i usvojili prijedlog prema kojemu bi se autobusna linija broj 1 produžila do trgovačkog centra "Emezetta" na način da početno i krajnje stajalište bude kod trgovačkog centra gdje već postoji izgrađeno ugibalište i okretište za autobus.
Usvajanjem toga prijedloga autobusna linija broj 1 ubuduće bi prometovala trasom Emezetta—Salonitanka—Kaštelanska—Don Frane Bulića—HNK, u povratku istom trasom. U ovom slučaju autobus ne bi prometovao Ulicom don Frane Bulića od križanja s Kaštelanskom do Bunja, a u odnosu na postojeću trasu ovom izmjenom linija bi se produžila za kilometar i pol.
Odlukom članova Poglavarstva, kao i prethodnih godina, program deratizacije i dezinsekcije za zaštitu bilja na području grada Kaštela izradit će splitski Zavod za jadranske kulture i melioraciju krša u iznosu do 20.000 kuna.
KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij