hren

POMOĆ GOSPODARSTVU
Subvenciju od 4000 kuna po radniku dobit će sve djelatnosti zatvorene odlukom Stožera bez obzira na to koliki imaju pad prihoda, pa i ugostitelji kojima je dana mogućnost dostave hrane, a potporu će, kako doznajemo, moći dobiti i tvrtke koje su poslovno povezane kao dobavljači s poslodavcima koji su zatvoreni uslijed jesenskog lockdowna

DONOSIMO FASCINANTNE PRIZORE UZ OBALU RIJEKE JADRO
Na području Solina je proglašeno stanje Redovne mjere obrane od poplave. Iz tog razloga smo posjetili Majdan u kojem se nalazi izvor rijeke Jadro.

MASOVNO TESTIRANJE GRAĐANA
Do prvog ublažavanja nekih epidemioloških restrikcija moglo doći idući tjedan
Slovenska vlada naručila je 1,5 milijuna brzih antigenskih testova za koronavirus koji bi se trebali početi koristiti ove godine, rekao je nakon sjednice vlade ministar zdravstva Tomaž Gantar, dodavši da bi do prvog ublažavanja nekih epidemioloških restrikcija moglo doći idući tjedan.

Nadaju se da će se situacija uskoro smiriti
S obzirom na povećanje novooboljelih u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, postoji realna opasnost da se virus COVID-19 počne nekontrolirano širiti i u tom slučaju će neminovno zahvatiti veliki broj Brodosplitovih radnika, poručuju iz Brodosplita.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za Novi dan komentirao je borbu s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj. Govorio je o postojećim i o mogućim strožim mjerama, ako se situacija ne smiri i brojke zaraženih ne uspore s rastom.

Osvrnuo se na jutrošnje konzultacije s predsjednikom EU Vijeća i nekoliko EU lidera na kojima je bilo riječi i o odobrenju i distribuciji cjepiva.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je da će u subotu biti na snazi izmijenjeni Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, o kojem raspravlja Sabor, i ističe da u izmjenama nema ograničenja slobode građana, pa onda nema ni potrebe za dvotrećinskom većinom za donošenje.

GOVOR MRŽNJE
Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u srijedu je većinom glasova podržao prijedlog Zakona o elektroničkim medijima (ZEM), no oporbeni su članovi kritizirali propisivanje odgovornosti nakladnika za sadržaj koji generiraju korisnici.

DOK su Europa, Sjeverna i Južna Amerika i veliki dio Azije usred drugog, ponegdje i trećeg vala, u Kinu, odakle je sve i krenulo, drugi val nikad nije došao. Kako je to moguće?

U LICI, Gorskom kotaru i dijelu središnje Hrvatske mjestimice pada snijeg, povremeno i ledena kiša.

Do sutra ujutro ponegdje će pasti preko pola metra snijega! Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Hrvatskom primorju ili Istri, i obrnuto

Velika Britanija prva je zemlja na svijetu koja je za upotrebu odobrila cjepivo protiv koronavirusa proizvođača Pfizer/BioNTech. Najavili su da će cijepljenje početi već idući tjedan.

Britanska studija otkrila je kad su osobe zaražene novim koronavirusom najviše zarazne, a rezultat samo naglašava potrebu za trenutačnom samoizolacijom čim se primijete bilo kakvi simptomi bolesti COVID-19. Čak i prije rezultata testiranja.

Obzirom na potrebu organizacije rada u dvije smjene, Služba za upravne poslove PU splitsko-dalmatinske, će od danas, 02. prosinca, primati stranke koje nemaju ranije dogovoren termin u vremenu od 7:30 do 13.30 i od 14:30 do 19:30 sati.

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić pozitivan je na koronavirus i ima blage simptome covida-19, objavila je u utorak nadbiskupija

TUGA U ZARAZNOJ
Liječnica koja je uvijek za pacijente našla i snage i vremena te pedantna do granice nemogućeg, pričaju o preminuloj njezine kolege

POLICIJA OBJAVILA DETALJE NAPADA
VIŠE osoba je poginulo, a 30-ak ih je ozlijeđeno kada se automobil zabio u pješake u njemačkom gradu Trieru. Zbog napada je uhićen 51-godišnji Nijemac. Motiv nije poznat, ali je policija objavila da je u trenutku napada bio pijan te da je zadnjih nekoliko dana živio u automobilu.

TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ
Muškarac (51) s područja oblasti Trier-Saarburg automobilom je projurio pješačkom zonom njemačkog grada Triera pri čemu je poginulo više osoba. Policija je muškarca uhitila, no motivi još nisu poznati.

Cjepivo protiv covida-19 kao javno dobro, besplatno i dostupno svima cilj je europske građanske inicijative pokrenute u ponedjeljak, čiji se organizatori nadaju da će prikupiti više od milijun potpisa kako bi Europska komisija otvorila raspravu o tom prijedlogu.

NOVA PRAVILA
Nova odluka vrijedni za sve putnike, neovisno o državljanstvu pa tako i za Hrvate koji se trenutno nalaze izvan zemlje'', rekao je Kufner

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij