hren

Prema podacima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dubrovačko-neretvanska županija najuspješnija je po visini ugovorenih sredstva iz fondova Europske unije, a slijede je Ličko-senjska i Vukovarsko-srijemska županija.

Iz ministarstva ističu da se podaci za sva tri operativna programa (Operativni program konkurentnost i kohezija, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali i Program ruralnog razvoja) odnose na razdoblje od početka financijske perspektive do zaključno s 31.1.2019. godine.

Pohvalili su se da sve slavonske županije bilježe porast zahvaljujući Projektu Slavonija, Baranja i Srijem te mjerama iz Programa ruralnog razvoja, što je, kažu, i očekivano s obzirom na strukturu gospodarstva u tim županijama. Porast ugovaranja projekata u slavonskim županijama očekuju i u ovoj godini, a na razini cijele države očekuju ugovorenost od 85% cjelokupnog financijskog iznosa od 10,7 milijardi eura.

Dubrovačko-neretvanska županija je zasjela na prvo mjesto s najviše EU projekata po glavi stanovnika (36.636,88 kn), zatim Ličko-senjska (19.587,61kn), Vukovarsko-srijemska županija (14.883,69 kn) te slijede ostale slavonske županije Požeško-slavonska (14.047,88kn), Brodsko-posavska (13.556,55kn) te Virovitičko-podravska županija (13.437,56kn).

Cjelokupan pregled po županijama i svim operativnim programima može se pogledati na razvoj.gov.hr

Podatke Europske komisije o iskorištenosti strukturnih i investicijskih fondova možete pogledati OVDJE.

Izvještaj se odnosi na projekte koji se provode na području samo jedne županije dok projekti koji se provode na području nekoliko županija ili na području cijele Hrvatske nisu prikazani u ovom izvještaju.

U mandatu ove Vlade, priopćili su iz Ministarstva, zabilježen je značajan rast ugovaranja projekata sufinanciranih iz fondova Europske unije.

"Ugovorena sredstva porasla su s 985 milijuna eura s kraja listopada 2016. godine na 6,75 milijarde eura, što je rast od 585%", stoji u priopćenju Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova.

Izvor: N1info.com


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij