petarde split

Više od 130 komada pirotehničkih sredstava zabranjenih za maloljetnike pronašla je splitska policija kod četvorice dječaka, a dvojici starijih maloljetnika te roditeljima izdani su optužni prijedlozi zbog kršenja Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Iz splitsko-dalmatinske policije u ponedjeljak su priopćili da su za Staru godinu na području Splita postupali u četiri slučaja u kojima su zatečeni maloljetnici u dobi od 11 do 15 godina koji su posjedovali, palili i bacali pirotehnička sredstva II. i III. razreda.

Sve se dogodilo u samom središtu grada, kod Dioklecijanovih podruma, ali i u gradskim kotarevima Bol, Blatine i Žnjan gdje su djeca bacala petarde koje su dozvoljene za rukovanje samo starijima od 18 godina.

Neslužbeno, riječ je o 12- godišnjaku, 13- godišnjaku i dvojici 14- godišnjaka.

Od njih je ukupno oduzet 131 komad pirotehničkih sredstava F2, F3 i P1 kategorije, a dvojici starijih maloljetnika izdani su optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja prema Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

U dva slučaja zakonskom zastupniku djeteta, odnosno roditeljima izdan je optužni prijedlog sukladno istom Zakonu, a roditelji za takav prekršaj mogu platiti kaznu od tisuću do tri tisuće kuna.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno