tramisak

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u petak je najavila još veći investicijski val u Splitsko-dalmatinskoj županiji, nakon što je do sada u toj županiji ugovoreno sedam milijardi kuna vrijednih projekata  povlačenjem sredstava Europske unije.

"Novine koje uvodimo u procesu programiranja za razdoblje 2021. - 2027. će osigurati još veći investicijski val na ovom području, posebno vodeći računa o potpomognutim područjima, brdsko-planinskim područjima kao i našim otocima", izjavila je Tramišak nakon radnog sastanka sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom.

Istaknula je pir tom kako je Splitsko-dalmatinska županija jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj glede povlačenja sredstava iz fondova EU-a, i da je u toj županiji sedam milijardi kuna vrijednih projekata to sada ugovoreno.

Župan Boban rekao je novinarima da su s ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Tramišak razgovarali  o novom operativnom programu na području Splitsko-dalmatinske županije.
 "U idućem razdoblju naglasak ćemo staviti na prometnu infrastrukturu, ali i aglomeracije, kao i demografski opustošeno područje - našu zagoru te otoke", dodao je.

 Župan Boban rekao je i kako je dogovorena  još tješnja suradnja u pripremi i realizaciji projektnih aktivnosti za novi operativni program, i suradnja s Ministarstvom će se intenzivirati.

 Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak ranije danas je zajedno s ravnateljem splitskog KBC-a dr. Julijem Meštrovićem, obišla gradilište Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) na Firulama. Rekla je da radovi teku odgovarajućom dinamikom i vrlo intenzivno, a očekuju da će se prva faza realizirati već sredinom ove godine. Izvijestila je da KBC Split ima planove i priprema projektno - tehničku i studijsku dokumentaciju za druge strateške projekte i za izgradnju nove bolnice, a da su novčana sredstva osigurana iz EU.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada