hren

Tog jutra 10. srpnja 2009. izišao sam iz kuće oko 6.25 i krenuo u garažu po auto jer sam nosio u svoju mjenjačnicu novac. Već sam jednom bio opljačkan, a kako mi je angažiranje zaštitarske službe bilo preskupo, uvečer sam nosio novac sam i ujutro ga vraćao – kazao je u svjedočenju pred Županijskim sudom u Splitu Milan Hrga, vlasnik ugašene mjenjačnice HIMA d.o.o., koji je jedva ostao živ nakon napada u srpnju prije pet godina u Kaštel Gomilici.

– Krenuo sam sa suprugom, no ona se nakratko zadržala u kući, a ja sam pošao prema garaži sa sigurnosnom torbom u kojoj je bilo oko 440 tisuća kuna. Odjednom sam sleđa čuo povik: “Daj torbu”, a kad sam se okrenuo, vidio sam dvojicu muškaraca u trenirkama da trče prema meni...

Nisam bio svjestan...

- Obojica su imali pištolje i počeli su me udarati otimajući mi torbu. Oborili su me na pod, uspio sam se dignuti, a i dalje su me tukli. Jedan je uzeo torbu kad sam pao i pobjegao, a drugog, snažnijeg, uspio sam uhvatiti za nogu. Rekao mi je “Ubit ću te” i onda mi je pucao u prsa. Nisam u prvi mah ni bio svjestan da sam pogođen – rekao je Hrga.

Zbog tog pokušaja teškog ubojstva iz koristoljublja, u odsutnosti se sudi jedino Željku Kovačeviću (40) iz Banje Luke. Zanimljivo je da je Kovačević u rujnu prošle godine bio uhićen po međunarodnoj tjeralici koju je za njim raspisao Interpol Zagreb za razbojstvo i pokušaj ubojstva, no vrlo brzo je pušten iz ekstradicijskog pritvora jer se utvrdilo da ima BiH državljanstvo.

– Tek 2010. sam u policiji po fotografijama prepoznao ovoga snažnije građe koji je pucao. Pokazali su mi šest puta nekoliko fotografija raznih osoba i ja sam uvijek njega prepoznao. Vidio sam ga i kraj moje kuće dva dana prije napada.

Prema onome što sam prije koji dan doznao od vlasnika hotela “Adria” u Kaštel Lukšiću, ta dvojica napadača su dva dana, 7. i 8. srpnja, bili u tom hotelu. Sobu im je rezervirala osoba, izrazito visoka, mlađa i proćelava koja se predstavila da je iz Kaštel Lukšića i govorila je dalmatinskim naglaskom.

Meni je sve to rekao vlasnik hotela i kazao da nitko nije došao kod njega niti mu je itko ikad pokazao ikakve fotografije. Nakon napada pobjegli su na motorima - kazao je Milan Hrga.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij